Efterløn

Hvis du vil have efterløn starter indbetalingen når du er 30 år

Præcis den dag du fylder 30 år skal du begynde din indbetaling af efterlønsbidrag. Du skal selv aktivt tilmelde dig dette på: www.fa-k.dk under punktet: tilmelding til efterlønsbidrag.

Du skal betale bidrag i 30 år og har dermed mulighed for at få nogle bidragsfri år alt efter hvilken efterlønsalder du har.

Sådan får du efterløn

Du kan få udbetalt efterløn, hvis du er medlem af a-kassen og betaler efterlønsbidrag. Du skal have været medlem af en a-kasse i en årrække og betalt efterlønsbidrag for at have ret til efterløn.

Fleksibel efterløn

Efterlønsordningen er fleksibel. Det betyder, at du kan trække dig gradvist tilbage fra arbejdsmarkedet, fordi det er tilladt at arbejde ubegrænset som lønmodtager. Hvis du arbejder, bliver det modregnet i din efterløn.

2-års-reglen

Når du har fået dit efterlønsbevis, er der flere økonomiske fordele, hvis du venter med at gå på efterløn og bliver længere på arbejdsmarkedet. Hvis du udskyder din overgang til efterløn i mindst 2 år og har arbejdet i mindst 3120 timer, kan du få en højere efterløn, et lempeligere pensionsfradrag og muligheden for at optjene en skattefri præmie.

Tilbagetrækningsreformen

Tilbagetrækningsreformen har betydet ændrede vilkår for efterløn. Men der er stadig mulighed for at være tilmeldt efterlønsordningen og gå på efterløn. Alderen for hvornår, man kan gå på efterløn, vil dog stige gradvist de kommende år.

Generelt råder vi til grundig omtanke, før man træffer endelig beslutning om sin efterløn. A-kassen kan vejlede om alle spørgsmål vedrørende efterløn.

Hvis du vil vide mere om efterløn

Ring til os, hvis du vil høre mere om lige præcis din situation i forhold til efterløn.

Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS