Værd at vide om instrumentforsikringen

Indtil 1. juli 2019 har Dansk Artist Forbund en forsikringsaftale med Alm. Brand.

Forsikringen dækker de instrumenter og det udstyr der står på den instrumentliste, du har indsendt til DAF.

Forsikringen dækker skader ved uheld, brand og tyveri
Omfatter instrumenter, udstyr, rekvisitter og standardsoftware, der bruges i arbejdssammenhæng. Forsikringen dækker tyveri og indbrud samt skader, der er opstået som konsekvens af en pludselig og udefrakommende hændelse, som f.eks. udstyr der vælter eller bliver tabt.
Forsikringen dækker under transport, men det er en forudsætning at instrumenterne er forsvarligt pakket og håndteret.


Dækker hele døgnet og under udlandsophold i op til 9 måneder
Forsikringen dækker overalt i Danmark ekskl. Grønland og Færøerne, og under midlertidig ophold overalt i verden, f.eks. under rejse eller optræden uden for Danmarks grænser.

Forsikringen dækker instrumenternes reelle værdi
Forsikringen dækker instrumenternes dagsværdi på skadestidspunktet. Hvis udstyret bliver stjålet eller totalskadet, erstattes det med den aktuelle dagsværdi for et tilsvarende instrument med samme alder. Så hvis uheldet er ude og din computer, mikrofon eller pedalboard bliver stjålet eller totalskadet, udbetaler forsikringen dagsværdien af udstyret – ikke hvad det vil koste at købe en ny udgave af det stjålne eller ødelagte.

Sådan fastsætter du værdien af dine instrumenter
Når du vælger udstyrets forsikringssum, skal det være den reelle værdi (dagsværdien) af udstyr og instrumenter. Nogle instrumenter bliver mere værd med alderen, mens noget digitalt udstyr som f.eks. computere taber i værdi med tiden. For at du kan vælge den helt rigtige forsikringssum, kan du evt. få hjælp fra en anerkendt udstyrs/musikforretning som vurdere dine instrumenters aktuelle værdi ud fra alder, model og producent.

Opdater listen løbende
Vi anbefaler at du mindst en gang om året tjekker listen: er der nye instrumenter, der skal med eller er der udstyr du ikke bruger mere som skal streges og samtidig tjekker værdien af dine forsikrede instrumenter.

Ejerskab
Du kan forsikre instrumenter og udstyr som tilhører dig og det er op til dig at dokumentere køb og ejerskab.

Træk forsikringen kan i skat
Du kan trække udgiften til instrumentforsikringen fra på selvangivelsen.

Samlet forsikring af hele bandets udstyr
Alt udstyr i bandet kan samles på en fælles liste hvis alle er medlemmer af DAF.

Om udstyr der ikke er på listen
Bemærk at udstyr og instrumenter du opbevarer derhjemme og som ikke på listen, ikke nødvendigvis er omfattet af din indboforsikring.

Opstart, justering eller opsigelse af forsikring
Forsikringen kan tegnes eller justeres med dags varsel. Forsikringen dækker når opstart eller justering er bekræftet af Dansk Artist Forbund samt kontingent og forsikring er betalt.

Betaling opkræves forud og månedsvis. Der betales en fuld månedlig forsikringspræmie fra den første i måneden - uanset hvornår på måneden forsikringen bliver oprettet, opdateret eller opsagt. Præmien opkræves sammen med kontingentet og skal være betalt for at forsikringen dækker.
Forsikringen kan opsiges til udgangen af førstkommende måned.

Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS