Mental sundhed for kunstnere

Hjælp til selvhjælp

Kursusnummer  /  10-19
Dato  /  3.  juni 2019
Tid  /  Kl. 16 - 18
Oplægsholdere   Lise Liv Skovgaard
Sted Dansk Artist Forbund, Dronningensgade 68, 1420 København K
Deltagere  /  30

Pris /  Gratis - men kræver tilmelding 


Om kurset

Arbejdet som musiker og artist kræver meget af krop og psyke. Men hvordan sørger man for sin egen sundhed, når man arbejder i mange projekter og skal præstere maksimalt, ofte med sig selv som chef?

Dansk Artist Forbund kickstarter en række gå-hjem møder omkring sundhed i kunstnernes arbejdsliv og første gæst er psykolog Lise Liv Skovgaard, der arbejder med uro og præstationsangst hos kunstnere på scenen. 

Er du mere følelsesbetonet end normalt op til en optræden?

Ligger du søvnløs eller føler dig dårligt tilpas før en performance? 

Bekymrer du dig for meget om publikum vil synes om det? 

Tænker du, at du nok ikke er 'skabt til' at performe?  

Tanker og følelser som disse er normale. Problemerne opstår, når disse tanker, følelser eller fysiske symptomer tager over, og vi føler os fanget i disse reaktioner.

Denne eftermiddag giver psykolog Lise Liv eksempler på, hvordan man som kunstner kan arbejde på at få balance mellem præstationen og de tanker der forstyrrer. Hun giver konkrete redskaber og øvelser som senere kan bruges på egen hånd.

At stå på en scene kan være særligt krævende 
For udøvende kunstnere kan dét at stå på scenen, at skulle finde det næste job, at være kreativ og genopfinde sig selv, at passe familie og venner og alt muligt andet, være forbundet med mange udfordringer. Udfordringer som kan føre til en øget mængde bekymringer og risiko for blandt andet depression, angst og misbrug.

Balance og mentaltræning
Mange performere har fokuseret mest på at være dygtige til deres håndværk/færdigheder og mindre på at træne de mentale færdigheder.
Som psykolog hjælper Lise Liv kunstnere med at balancere de to sider af performance- arbejdet: det konkrete arbejde på scenen og den mentale evne til at klare det uforudsete.

Læs mere om Lise Liv Skovgaard og Ownership Balance her

Som medlem af Dansk Artist Forbund får du 30% rabat på individuelle samtaler hos Lise Liv Skovgaard - læs mere her
 


 

Lise Liv Skovgaard

-  er psykolog, cand.psych. fra Københavns Universitet, vocalcoach og sangerinde. Har de sidste mange år arbejdet med performere, både teknisk og mentalt og tilbyder udøvende kunstnere/artister og mennesker med præstationsangst, nervøsitet og angstproblematikker samtaler og konkrete teknikker til at håndtere det til tider udfordrende liv. 

www.ownershipbalance.dk/da/

Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS