Andre legatboliger

Klitgården i Skagen

Klitgården er et refugium for bl.a. kunstnere, som har brug for at kunne koncentrere sig om et projekt eller et værk. Der er i alt plads til 15 personer, som alle får et værelse med arbejdsbord og adgang til fællesrum. Tre daglige måltider bliver serveret.
Medlemmer af Dansk Kunstnerråds medlemsorganisationer - herunder Dansk Artist Forbund -  kan søge om legatophold på Klitgården. 
Få mere info hos Dansk Kunstnerråd
Læs mere om Klitgaarden


Fynsk kunstnerbolig 'Gammel Have'

På Midtfyn ligger huset Gammel Have, som er kunstnerbolig for nordiske kunstnere, der har brug for ro og inspiration. Huset ligger i landlige omgivelser med en smuk have og indeholder arbejdsværelse, store stue og to soveværelser med fire senge.

Ophold kan søges løbende
Ophold kan søges løbende og varigheden er typisk en måned. Se ledige perioder på hjemmesiden www.gammelhave.dk


Legatbolig i Paris

Danske kunstnere og forskere kan ansøge om ophold i Statens legatbolig i Paris. Projekter der har en konkret tilknytning til Paris, vil blive givet prioritet. Legatboligen er møbleret med plads til 2 personer. Huslejen er 1120 Euro pr. måned inkl. varme, lys og telefonabonnement. Boligen ligger i Rue de la Perle og ansøgningen skal indsendes elektronisk til den danske ambassade i Paris. 


Fyrtårn på Lofoten

I Lofoten, tæt på øen Skrova kan kunstnere søge om arbejdsophold på en lille fyrtårnsø.

Med adgang til skrivestue i toppen af fyrtårnet og et lille studie med diverse instrumenter. kan du arbejde med hav og natur som en inspirerende nabo.

Læs om øen og ophold skrovalighthouse.com


San Cataldo i Syditalien

Hvert år uddelser Institutionen San Cataldo et antal stipendie-ophold til danske forskere og kunstnere ved Amalfi-kysten, syd for Napoli. Klostret San Cataldo er skænket af Carl Wiinstedt og indrettet til studiehjem for danske videnskabsmænd, herunder lærere ved højere læreanstalter, arkitekter, billedkunstnere, forfattere, komponister, musikere m.v. Stipendierne består i frit ophold med fuld forplejning.
Mere info og ansøgningsskema på www.sancataldo.dk


Det Danske Institut i Rom

Kunstnere inden for alle kunstarter, som billedkunst, design, arkitektur, musik, litteratur etc. kan ansøge om ophold i Det Danske Institut i Rom til at gennemføre videnskabelige eller kunstneriske studier.
Flere oplysninger om ansøgningsfrist, betingelser for ophold og ansøgning samt ansøgnings-vejledning kan findes her www.acdan.it


Det Danske Institut i Athen

Ophold ved Det Danske Institut i Athen kan søges af personer med et projekt inden for Grækenlands og middelhavslandenes arkæologi, historie, sprog, litteratur, billedkunst, arkitektur og kulturtraditioner samt af udøvende kunstnere.

Instituttet råder over to gæsteboliger, en i området Plaka og en i kvarteret lige syd for Akropolis. Find flere oplysninger om ansøgningsfrist og betingelser for ophold på www.diathens.gr/


 

Legatbolig i Rom Circola Scandinavo

Danske kunstnere kan søge om arbejdsophold i Rom af 1 måneds varighed i Skandinavisk Forening - på italiensk Circolo Scandinavo.

Udøvende kunstnere indenfor alle felter er kan søge: artister, musikere, forfattere, filminstruktører, dramatikere, malere, billedkunstnere, komponister, scenografer m.m. 

Skandinavisk Forening har til huse i en smuk ældre ejendom midt i Rom og tilbyder legatophold i flere værelser.

Der er åbent for ansøgning hvert år fra 1. februar til 1. april.

Læs om huset og søg om arbejdsophold: Søg om arbejdsophold i Circolo Scandinavo
 

 

 

Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS