Andre legatboliger

Kunstnerboligerne på Hirsholmene

Dansk Kunstnerråd har to boliger på Hirsholmene, Fyrassistensboligen og Lodsgården. Boligerne er indrettet til hhv. 3 og 4 personer. Til Fyrassistensboligen hører atelier med ovenlys indrettet i et lille udhus. I Lodsgårdens arbejdsværelse står et elektronisk klaver.

Arbejdsophold af mindst 1 måneds varighed kan tildeles medlemmer af Dansk Kunstnerråds medlemsorganisationer - herunder Dansk Artist Forbund.
Prisen er pt. 4.000 kr. pr. måned. 

Ansøgninger behandles løbende og skal indeholde personlige data samt en kort beskrivelse af intentionerne med arbejdsopholdet. Yderligere information fås hos Dansk Kunstnerråd 


Klitgården i Skagen

Klitgården er et refugium for bl.a. kunstnere, som har brug for at kunne koncentrere sig om et projekt eller et værk. Der er i alt plads til 15 personer, som alle får et værelse med arbejdsbord og adgang til fællesrum. Tre daglige måltider bliver serveret.
Medlemmer af Dansk Kunstnerråds medlemsorganisationer - herunder Dansk Artist Forbund -  kan søge om legatophold på Klitgården. 
Ansøgningsfristerne er 1. marts og 15. august hvert år. Få mere info hos Dansk Kunstnerråd
Læs mere om Klitgåden her link www.klitgaarden.dk


Fynsk kunstnerbolig 'Gammel Have'

På Midtfyn ligger huset Gammel Have, som er kunstnerbolig for nordiske kunstnere, der har brug for ro og inspiration. Huset ligger i landlige omgivelser med en smuk have og indeholder arbejdsværelse, store stue og to soveværelser med fire senge.

Ophold kan søges løbende
Ophold kan søges løbende og varigheden er typisk en måned. Se ledige perioder på hjemmesiden www.gammelhave.dk. Prisen er kr. 2700 fra oktober til april, og kr. 3700 resten af året.


Legatbolig i Paris

Danske kunstnere og forskere kan ansøge om ophold i Statens legatbolig i Paris. Projekter der har en konkret tilknytning til Paris, vil blive givet prioritet. Legatboligen er møbleret med plads til 2 personer. Huslejen er 1120 Euro pr. måned inkl. varme, lys og telefonabonnement. Boligen ligger i Rue de la Perle og ansøgningen skal indsendes elektronisk til den danske ambassade i Paris. 


San Cataldo i Syditalien

Hvert år uddelser Institutionen San Cataldo et antal stipendie-ophold til danske forskere og kunstnere ved Amalfi-kysten, syd for Napoli. Klostret San Cataldo er skænket af Carl Wiinstedt og indrettet til studiehjem for danske videnskabsmænd, herunder lærere ved højere læreanstalter, arkitekter, billedkunstnere, forfattere, komponister, musikere m.v. Stipendierne består i frit ophold med fuld forplejning.
Der kan ansøges om stipendier 2 gange årligt. I november søges om ophold i forår-sommersæsonen, og i marts måned kan der søges om ophold i efterår-vintersæsonen.
Mere info og ansøgningsskema på www.sancataldo.dk
Eller hos institutionens sekretær, Anita Møller, tlf. 33 44 80 41


Det Danske Institut i Rom

Kunstnere inden for alle kunstarter, som billedkunst, design, arkitektur, musik, litteratur etc. kan ansøge om ophold i Det Danske Institut i Rom til at gennemføre videnskabelige eller kunstneriske studier.
Flere oplysninger om ansøgningsfrist, betingelser for ophold og ansøgning samt ansøgningsvejledning kan findes her www.acdan.it


Det Danske Institut i Athen

Ophold ved Det Danske Institut i Athen kan søges af personer med et projekt inden for Grækenlands og middelhavslandenes arkæologi, historie, sprog, litteratur, billedkunst, arkitektur og kulturtraditioner samt af udøvende kunstnere.

Instituttet råder over to gæsteboliger, en i området Plaka og en i kvarteret lige syd for Akropolis. Find flere oplysninger om ansøgningsfrist, betingelser for ophold og ansøgning samt ansøgningsvejledning og ansøgningsskema på www.diathens.gr/


Fyrtårn på Lofoten

I Lofoten, tæt på øen Skrova kan kunstnere søge om arbejdsophold på en lille fyrtårnsø.

Med adgang til skrivestue i toppen af fyrtårnet og et lille studie med diverse instrumenter. kan du arbejde med hav og natur som en inspirerende nabo.

Læs om øen og ophold skrovalighthouse.com

Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS