Fakta om fordelingsudvalget

Det aktuelle fordelingsudvalg består af:

Gry Lambertsen (artist og producent)
Helle Henning (sanger/sangskriver og underviser)
Sara Indrio (sanger/sangskriver og journalist)

Mere info om udvalgsmedlemmerne

Udtalelse fra fordelingsudvalget

”Artistforbundets fordelingsudvalg er glade for at kunne uddele kollektive Gramexmidler til en række talentfulde og arbejdsomme mennesker, som bidrager med diversitet, originalitet og kvalitet til de danske scener. Vi afvejer sammen fra gang til gang og fra ansøgning til ansøgning i hensynet til de mange parametre, som er med i vores bedømmelser. Fælles for alle udvalgsmedlemmer er, at vi tilstræber at bidrage med faglighed og saglighed.  

Vi har i tråd med tidligere uddelinger hovedsagligt givet tilskud indenfor kategorien musikudgivelser. Vi har dog denne gang fået mange ansøgere, der søger til film og livekoncerter, som vi i højere grad end ved årets tidligere uddelinger har set os i stand til at imødekomme. 

Vi har vægtet følgende i denne uddeling:

1) Diversitet i genrer, etnicitet, køn og alder

2) Støtte til professionelle, som har brug for et karriereboost i form af for eksempel en ny udgivelse, efteruddannelse, studierejse med videre

3) Støtte til unge, arbejdsomme talenter med potentiale for en professionel karriere*. 


4) At de enkelte projekter har en realistisk chance for at blive gennemførte, at vores bidrag kan gøre en forskel her for, og at der er en gennemtænkt plan for samarbejder, output og relevans - det være sig kunstnerisk og/eller i forhold til marked og publikum." 

Fakta om seneste uddeling

Ved ansøgningsfristen den 25. maj 2018 var der i alt indkommet 165 ansøgninger til behandling. Fordelingsudvalget under DAFs bestyrelse holdt efter ca 1 måneds forberedelse (læs- og lytning) møde den 26. juni 2018. 

Her blev fordelt i alt 416.000 kr. på 69 ansøgninger i beløbstørrelsen 3.000 - 10.000 kr.
Næste frist for ansøgning kan ses her
Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS