“Vi er ikke så kendte i Danmark … endnu”Morten Uglebjerg Norli og Anna Nerdrum Bøgwald var lige flyttet til Danmark da Corona ramte
og spændte ben for Pludselig Cirkus. Foto: Erik Thallaug.

 

For cirkusartisterne Morten Uglebjerg Norli og Anna Nerdrum Bøgwald var Corona en mavepuster, der vendte op og ned på alt. Men det var også en tid, der førte til nye samarbejder 
og cirkusforestillinger, som de nu arbejder på at få ud  over rampen, så endnu flere kan lære de to  artister at kende.

                                                                                                 Af Laura Elisabeth Lind

 

“Det var selvfølgelig frustrerende, at man ikke kunne fortsætte sit arbejde, men på mange måder
var det også dejligt. For vi fik en ro på vores arbejdsliv. Jeg arbejde på det tidspunkt som cirkulærer på en højskole i Norge og pendlede frem og tilbage mellem Norge og København. Så det var fint at få lidt ro på, og som tiden gik fik vi mulighed for være kreative og skabe nyt,” fortæller Morten Uglebjerg Norli, der er født og opvokset i Danmark.

Sammen med kæresten Anna Nerdrum Bøgwald står de bag Pludselige Cirkus, som de har turneret med i Norge, men som færre danskere nok kender. For før Corona boede de i Norge, men flyttede i efteråret 2019 til Danmark, fordi Anna Bøgwald skulle starte på artistlinien på AFUK. Men ikke mange måneder efter brød Corona ud, og i stedet for, at han pendlede til højskolen i Norge, og hun til AFUK i Sydhavnen, blev meget af arbejdstiden brugt hjemme i stuen i deres lejlighed i København.

“Det gik fra, at vi lavede hver vores ting, til meget mere arbejde sammen. Det var rigtig fint have den tid, hvor vi kunne udvikle vores kunstneriske virke sammen. Det var inspirerende og skønt med et fokus midt i alt det her Corona. Og der var en del steder, vi kunne søge om støtte. Det var super godt, og det gav os en følelse af mestring at komme i gang med mange nye kunstneriske projekter,” siger Morten og bliver afløst af Anna:

”Vi fik mulighed for at nulstille os lidt. Den tid har givet os ro på tilværelsen og måske også lidt lavere ambitioner, som igen har skabt mulighed for at skabe nye ting.”
 

LÆS OGSÅ: Back on track pulje kan søges igen - frist 7/11


Klovne-walkabouts

Coronarestriktioner satte en stopper for traditionelle cirkusoptrædender, men en række akutpuljer, realiserede de nye kreative ideer, som opstod hjemme i lejligheden. Fx. sommerens klovne-walkabouts i slotsparker, som gik fint i spænd med forsamlingsforbud og afstandskrav.

“Vi mødte bare publikum undervejs i  Kongens Have, Frederiksberg Slotshave og andre slotshaver, hvor vi optrådte for fem-ti mennesker og var færdige, før vi fik samlet for mange, og så var vi videre til en ny crowd. Det var super dejligt at arbejde efter at have siddet inde i fire måneder,“ siger Morten.

Et nyt marked var også beboerne på plejehjem, der i de strammeste Corona-perioder ikke måtte se deres kære. Her udviklede Morten og Anna showet cirkus-memoarer, der både blev filmet på Cirkusmuseet, vist fra en 10 Meter høj kran foran ni plejecentre og til sidst, da der blev lempet på restriktionerne, var de ude på en række plejecentre og optræde i jordhøjde, som de er vant til at gøre i Norge. 
 

De to artister satser på nye og alternative måder at lave cirkus på. Nu har de søgt tilskud Back on Track puljen til at markedsføre cirkuset Zim Zala Cirkus, så kan komme tilbage til der, hvor de stod før Corona. Foto: Knut Neerland.
 

Støtte til markedsføring

De to artister har også søgt og fået penge fra Dansk Artist Forbunds Corona-pulje Back on Track, hvor udøvende kunstnere i foråret 2022 har kunne søge støtte til alt lige fra markedsføring og mentorship til produktion af en forestilling. For netop som Corona ramte Danmark i foråret 2020, var de godt i gang med at etablere sig på det danske marked og sælge børne- og familieforestillingen Pludselig Cirkus til skoler, kulturhuse og festivaler. Nu er det arbejdet genoptaget, og med nyt markedsføringsmateriale håber de, at flere vil blive interesseret i Pludselig Cirkus:

“Vi har fået filmet Zim Zala Cirkus under vores sidste show, som var til Saxogadefest på Vesterbro
i København. Det skal nu klippes sammen og laves til markedsføringsmateriale,” siger Morten og tilføjer:

“Med de film kan vi visuelt vise, hvad vi kan tilbyde, og hvad for en stemning, vi kan bidrage med.
Vi er jo ikke så kendte i Danmark endnu. Men det er vores plan at blive det.”

For det med at skulle tilbage til Norge står ikke lige skrevet i kalender i den nærmeste fremtid, fortæller Anna:

“Det er virkelig skønt at være her. Jeg arbejder meget med hulahopringe, og her i Danmark er der flere netværk, hvor vi mødes i parker og til hulahop-camps, end der er i Oslo. Det var meningen,
at vi bare skulle være her i et år. Men foreløbig har vi ikke planer om at skulle til Norge igen.” 

 

LÆS OGSÅ

Channe Nussbaums erfaringer: “Jeg havde brug for et spark i røven" 

Anja Følleslev fortæller"I hvert andet show er jeg utrolig sjov"

Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS