Produceraftale

Når du som artist arbejder med en producer

Når du som artist indgår et samarbejde med en producer, bør du altid lave en aftale med produceren, således at man på forhånd er nået til enighed om rammerne for samarbejdet, økonomien og rettighederne.

Hvorfor indgå en produceraftale?

Du bør indgå en produceraftalen inden I starter samarbejdet for sidenhen at undgå diskussioner om hvad I egentlig havde aftalt. DAF oplever desværre mange tvister og uenigheder mellem producere og artister, fordi man ikke på forhånd har fået aftalt, hvad der skal gælde i forbindelse med produktionen og udnyttelse af indspilningerne.

Hvad skal jeg især være opmærksom på?

Det kan være væsentligt at sikre sig mange ting og en kontrakts udformning afhænger af din konkrete situation. Denne liste er ikke udtømmende, men her er eksempler på hvad du bør have med:

• Hvad skal produceren have for sit arbejde?
Det kan f.eks. være et engangsvederlag, royalties når indspilningerne udnyttes - måske også et royaltyforskud, eller en kombination af de forskellige muligheder

• Hvad der præcist er indeholdt i producerens betaling?
Er det f.eks. alene arbejdstid i studiet eller sørger produceren også for studiet? Sørger du eller han for betaling af eventuelle medvirkende? Og hvem betaler eksempelvis for mix og masterering?

• Du skal sikre dig, at du kan udnytte de producerede indspilninger i den udstrækning du har brug for. Du skal således sikre dig, at du med din betaling får erhvervet alle relevante rettigheder. En producer har ikke som sådan rettigheder efter ophavsretsloven, men kan have det, hvis han medvirker som musiker eller er pladeselskab. Og uanset hvad, skal du sikre dig alle rettigheder til udnyttelsen.

• Du bør sikre dig, at produceren indestår for det arbejde han har leveret, herunder at der ikke er anvendt samples eller andre rettighedshaveres materiale på de producerede indspilninger

Få gennemlæst, forklaret og forhandlet din produceraftale individuelt

Inden du indgår en produceraftale, kan du ved et personligt møde få aftalen tilpasset. Forbundets jurister kan forklare indholdet af aftalen, dens konsekvenser og  aftalens økonomi.
Du kan også få en af forbundets jurister til at forhandle aftalen på din vegne, hvis du ønsker det.

Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS