Liveoptræden

Få individuel rådgivning

På liveområdet er der kun indgået ganske få aftaler, der sørger for minimumsvilkårene for live-optræden. DAF anbefaler, at du forhandler dit honorar, når det er muligt, og vi tilbyder individuel rådgivning omkring live-aftaler.

DAF anbefaler skriftlige aftaler

Skal du indgå en aftale om liveoptræden, anbefaler vi, at du laver en skriftlig aftale. Uden en skriftlig aftale, er det vanskeligt at dokumentere dit krav, hvis der bliver problemer med betalingen. Du kan bruge vores standardkontrakter og nemt få papir på din aftale. Kontakt forbundet, hvis en producent bruger sin egen standardkontrakt.

Aflysning af liveoptræden

Hvis arrangøren uberettiget aflyser et engagement, er du berettiget til at få udbetalt det fulde honorar/løn med det samme. Kontakt forbundet, hvis du har problemer med dette.

Brug live-tariffen, når du ikke kan forhandle din løn/honorar

Hvis det er muligt, anbefaler Dansk Artist Forbund altid, at du forhandler dig til bedst mulig løn og vilkår for din optræden. Hvis du ikke kan forhandle, kan du henholde dig til den aktuelle livetarif for musikområdet. Det er en minimumstarif, der fastsætter den laveste hyre. Tariffen reguleres årligt i april måned.

Teater, cirkus eller længerevarende shows kræver andre aftaler

Liveoptræden af længere varighed, f.eks. på et teater, i et show eller i en cirkus, hvor du bliver instrueret i at optræde med andet end dit eget indøvede repertoire, kræver andre aftaler.

Den rette løn for din live-optræden

Området er stort og mangeartet, og der er stor variation i aftalerne på de forskellige scener. Kontakt forbundets jurist Jens Skov Thomsen   og få individuel rådgivning omkring dit engagement.

Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS