Skattestatus som lønmodtager

De fleste udøvende kunstnere har status som lønmodtagere hos SKAT. Som lønmodtager angiver du den samlede bruttoindtægt for det arbejde, du har udført på selvangivelsen under personlig indkomst.

Denne sondring er vigtig, hvis du er medlem af en a-kasse, fordi den har betydning for dagpengeretten.

Fradrag som lønmodtager

Som lønmodtager kan du trække driftsudgifterne fra i den skattepligtige indkomst som ligningsmæssige fradrag. Det kaldes ofte ’det lille fradrag’ og er i gennemsnit på 33 %. Udover dit lønmodtagerfradrag, kan du fratrække en række udgifter til f.eks. udstyr og medlemskab af fagforbund og a-kasse. Se den samlede liste over fradrag i Kunstnernes Beskatning.

SKAT kræver ofte dokumentation for fradrag

Der stilles ofte større krav til lønmodtagerens dokumentation for fradrag. På det almindelige arbejdsmarked er det arbejdsgiveren, der afholder alle udgifter, så SKAT stiller ofte spørgsmålstegn ved, om lønmodtagerens udgifter har været nødvendige for at erhverve, sikre og vedligeholde indtægten.

Få checket din status hos DAFs skattespecialist

Få dine indtægter gennemgået af en skattekyndig i Dansk Artist Forbund og få overblik over hvilken status du har. Du kan også få rådgivning i, hvordan du kan indrette dig skattemæssigt, så det fungerer bedst for dig og dit virke.

Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS