Skattestatus som selvstændig

Har du status som selvstændig, beskattes din indtægt som personlig indkomst. Som selvstændig kan du trække dine driftsudgifter fra i den personlige indkomst og få 'det store fradrag' for udgifter, der er nødvendige for at erhverve, sikre og vedligeholde indkomsten.

Salg af din egen musik kan gøre dig til selvstændig

Selvom du opfatter dig selv som lønmodtager, kan du have aktiviteter, der får SKAT til at give dig status som selvstændig. Hvis du starter dit eget pladeselskab og handler for egen regning og risiko, kan det betyde at SKAT rubricerer dig som selvstændig.

Booker og afregner dit band som et I/S bliver I selvstændige

Hvis du og dit band bookes samlet og I deler overskud, udgifter eller tab imellem jer uden et fordelingsregnskab, agerer I som et interessentselskab. Denne måde at indtjene penge og fordele dem på kan, uden at I er opmærksomme på det, betyde at SKAT (og a-kassen) giver jer status som selvstændige erhvervsdrivende.

Få checket din status hos DAFs skattespecialist

Du kan få dine indtægter gennemgået af en skattekyndig i Dansk Artist Forbund og få overblik over hvilken status, du har. Du kan også få rådgivning om, hvordan du kan organisere dit kunstneriske arbejde, så det passer bedst til dig og dit virke.

Kontakt forbundet hvis du har hobbyvirksomhed

Hvis SKAT vurderer, at dit kunstneriske virke er hobbyvirksomhed, skal du kontakte forbundets skatterådgiver.

Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS