Arbejdslegater til corona-ramte kunstnere

Der er afsat 25 mio. kr. i arbejdslegater til kunstnere, der er økonomisk udfordrede af Corona-situationen. 

De særlige arbejdslegater skal hjælpe kunstnere til fortsætte arbejdet, også under Corona-restriktioner samt give plads til at afprøve nye formater og række ud til nye målgrupper. 

I efteråret besluttede politikerne, at der var behov for at sætte ekstra ind med hjælp til kunstnere i Danmark.

De nye legater skal i en tid med begrænsede muligheder give et arbejdsrum med mulighed for tænke nyt og udvikle. På den måde kan den her svære situation forhåbentlig også føre nye spændende ting med sig. Vi har som samfund ikke råd til at miste vores kunstnere og de berigelser, de giver os,” siger kulturminister Joy Mogensen. 

Hvem kan søge?

Arbejdslegaterne kan søges af alle professionelle skabende kunstnere og også af udøvende kunstnere (bl.a. skuespillere, dansere og musikere), der arbejder inden for de kunstretninger under Statens Kunstfonds støtte-område, der har lidt størst økonomisk tab som følge af COVID-19-restriktionerne. Ansøger skal have tilknytning til den danske kunstscene.

Der er tale om en særlig pulje med særlige krav og kriterier, som skiller sig ud fra fondens øvrige arbejdslegater. Det gør den blandt andet ved, at der stilles krav om, at ansøger erklærer:

  • enten at have haft en indtægt fra kunstnerisk virke i 2020 på under 350.000 kr.
     
  • eller har haft et tab på minimum 30 % i indtægt fra kunstnerisk virke i 2020 enten i forhold til 2018 eller i forhold til 2019. Dertil må ansøgers indtægt fra kunstnerisk virke i referenceåret (2018 eller 2019) ikke overstige 800.000 kr.

Størrelsen af legaterne afgøres af det enkelte udvalg under Kunstfonden, dog vil de max. være på 100.000 kr. 

Arbejdslegaterne har frist for ansøgning 1. marts.

Læs mere og ansøg puljen 'Særlige arbejdslegater til kunstnere'

Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS