Bedre sikkerhed i cirkus i fremtiden

En alvorlig ulykke, hvor en artist kom til skade under i en forestilling i Cirkus Arena, har rettet et skarpt søgelys mod cirkusartisternes sikkerhed og på, hvordan ulykker kan undgås i fremtiden.

Siden ulykken i starten af august måned, har Dansk Artist Forbund været i gang med at hjælpe den tilskadekomne artist og få dialog med cirkusdirektørerne om de optrædendes sikkerhed.
Cirkusartisterne giver os spektakulære oplevelser og der må ikke gås på kompromis med deres sikkerhed,” siger formand Lena Brostrøm.

Artist i alvorlig ulykke
Sagen kort: Tidligere på måneden kom en kvindelig luftartist fra Ukraine alvorligt til skade efter et fald fra flere meters højde. Tetiana Korenieva er en del af en trup, der optræder i Cirkus Arena i denne cirkussæson. Hun kom straks under behandling på Rigshospitalet for brud på nakke og ryg, men fremtiden er ikke afgjort for den kvindelige artist. Hvordan ulykken kunne ske, vides ikke med sikkerhed med efterforskes af politiet. Ifølge Cirkus Arena er der formodentlig tale om en knækket sikkerhedsline.

Faglig rådgivning
Siden ulykken har Dansk Artist Forbund helt konkret fulgt op over for artisten og hendes kæreste omkring rettigheder og behandling. Forbundet har også ydet hende økonomisk støtte i et mindre omfang.

Forbund vil drøfte ekstra sikkerhedstjek
For at komme til bunds i hvordan ulykken kunne ske, og hvordan lignende ulykke kan undgås, har Dansk Artist Forbund taget initiativ til at mødes med Cirkus Arena om sikkerhedsforholdene. En mulighed er, at iværksætte et ekstra sikkerhedstjek af det udstyr, der bærer artisterne i de danske cirkusforestillinger, siger Lena Brostrøm:

En ulykke som denne er meget tragisk og vi vil undersøge hvad der skal til, for at noget lignende ikke kan ske igen. Først og fremmest er det nødvendigt at gennemgå sikkerhedsforhold og procedurer sammen med Cirkus Arena. Og så skal vi se på, om der er brug for et ekstra sikkerhedstjek af forholdene for artisterne. Derfor har vi bedt Cirkus Arena om et møde, og derefter følger vi op over for de øvrige cirkusdirektører”.
 

LÆS OGSÅ: Danske scener tager ikke højde for luftartister

 

Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS