Bliv opdateret på bæredygtig scenekunst

Jakob Kudsk Steensen, Catharsis, 2019-20, Udendørs installation ved the Serpentine Galleries.
Foto: Hugo Glendinning, med tilladelse fra kunstneren.


Der er flere muligheder i løbet af januar måned for at følge udviklingen indenfor for bæredygtig scenekunst. De næste uger byder både på online klimafestival og webinarer om kunst og bæredygtighed.
 

Klimafestival og branchemøde - 18. - 29. januar
Foreningen Bæredygtig Scenekunst står bage eventen Online Klimafestival fra AVENY-T, der også indeholder et fælles branchemøde for scenekunsten.

Programmet byder bl.a. på indslag fra en af dansk teaters store klima-forkæmpere Jytte Abildstrøm, musik af Where Did Nora Go, træ-meditation samt taler af bl.a. Jelva Schultz fra Fridays For Future og Aveny-Ts direktør Jon Steffensen.

Den 25. januar kl. 14 - 17 afholder festivalen et branchemøde for scenekunsten med præsentation af resultater og igangværende projekter. 
Alle festivalens events er gratis på nær en enkelt, men kræver tilmelding på forhånd. Se det fulde program .

 

Webinarer om bæredygtig udvikling - 20. januar
Statens Kunstfond står bag to åbne webinarer, der stiller skarpt på kunst og bæredygtig udnyttelse af ressourcerne på tværs af kunstarterne.

Her giver udenlandske og danske oplægsholdere eksempler på konkrete og håndgribelige ændringer, som kunstnere og kulturinstitutioner kan foretage selv eller lade sig inspirere af. Deltagelse er gratis - tilmelding og info

Webinar 1 - hvordan kan kunsten bidrage til en mere bæredygtig udnyttelse
Her kan man opleve henholdsvis bæredygtighedspioneren og designaktivisten Kate Fletcher og  Alison Tickle fra den britiske interesseorganisation ’Julies Bicycle’, som implementerer bæredygtighedsprocesser i de kunstneriske brancher i England.

Webinar 2 - konkrete bæredygtige tiltag på kunst- og kulturområdet
Her fortæller direktør Ben Todd om det bæredygtige Arcola Theatre og Arcola Energy, som arbejder med grøn energi både på teaterscenen og ude i andre sektorer, og Sanne Stephansen som fortæller om Roskilde Festivals mål om en cirkulær ressourceanvendelse.

Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS