Cirkuspriser genopstår til august

I 2016 byder Cirkus Baldoni bl.a. på dette særlige håndstandsnummeret med violinist.
Det er tæt på 50 år siden at der blev delt priser ud for cirkusoptræden i Danmark. Men det bliver der lavet om på når Den danske Cirkuspris bliver uddelt i august måned.

”Vi vil gerne skabe opmærksomhed og goodwill omkring cirkusbranchen ved at hædre nogle af branchens fornemste repræsentanter” fortæller Ole Simonsen, næstformand for Danske Cirkusvenner. 

Hæder til cirkus i 2016-sæsonen
Foreningen er gået sammen med Cirkushusets Museumsforening (støtteforening for Cirkusmuseet i Rold), en kreds af tidligere artister og nogle særligt cirkusinteresserede for at genoplive Den danske Cirkuspris. Der uddeles 3 priser, en hæderspris -”Den danske Cirkuspris”, en talentpris og en pris til årets bedste nummer.

Priserne kan gå til både det klassiske og det nye cirkus, og modtagerne vil være blandt de artister der har optrådt i cirkusforestillinger i Danmark i løbet af 2016-sæsonen, fortæller Ole Simonsen. 
Årets bedste nummer vil formodentlig komme fra et af de turnerende cirkus, men det er ikke sikkert at det også vil være sådan til næste år.”

Prisoverrækkelsen finder sted den 23. august, inden cirkussæsonen er  helt slut. Derfor er det ikke alle forestillinger der kan komme i betragtning.
Vi er ivrige efter at komme i gang med at etablere en cirkuspris, og  der er forestillinger og numre vi ikke kan nå at  tage i betragtning, f.eks. det som kan opleves på KIT nycirkus festival i august.”  

Kulturministeren står for overrækkelse
Priserne overrækkes på Cirkusmuseet i Hvidovre, og det er kulturminister Bertel Haarder der står for overrækkelsen.
Udover hædersbevisningen, følger der også penge med priserne. Modtagerne af hædersprisen og talentprisen får begge 10.000 kr, mens årets bedste nummer tildeles 1.000 Euro. Til modtageren af hædersprisen er der også et rejsegavekort.

Fakta om cirkusprisen
Den Danske Cirkuspris udvælges af en bestyrelse bestående af Ole Simonsen - formand, Pia Jette Hansen - teaterdirektør, Rud Kofoed - teater-, revy- og cirkusanmelder, og Jan Hertz - skuespiller og instruktør. 

Sidste gang der blev uddelt priser i cirkusverdenen var i 1968 og 1969, hvor daværende kulturminister Kristen Helveg Petersen overrakte Den danske Cirkuspris til henholdsvis Albert Schumann og Eli Benneweis

Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS