Corona - Løsninger i to spor

Vi arbejder lige nu med at udvikle løsninger for kunstnere der mister indtægter pga aflysninger forårsaget af corona-epedemi.

Nogle udøvende kunstnere kan få glæde af de allerede vedtagne hjælpepakker mens andre er forsikret i en a-kasse og dermed sikret nogen indtægt.

Men en større gruppe af de udøvende er ikke dækket af disse muligheder.

I Dansk Artist Forbund bliver der arbejdet på løsningsforslag der både handler om økonomisk hjælp og kompensation, samt en åbning af det eksisterende dagpenge-system. Tiltagene skal hjælpe de udøvende kunstnere der rammes af aflysninger eller manglende bookninger i fremtiden.

  • Økonomisk hjælp og kompensation

    Små og store spillesteder og teatre (private og offentlige der ikke er sikret af nuværende hjælpepakker) sikres en økonomi, så de kan udbetale lønninger og honorarer og hurtigst muligt kan genoptage produktionen, når sundhedskrisen er overstået.

    Etablering af en låne- eller kompensationsordning til kunstnere, der efter aflysninger ikke har andre muligheder for at skaffe sig et forsørgelsesgrundlag.
     
  • En midlertidig åbning af dagpengesystemet

    Ramte kunstnere skal have mulighed for at blive omfattet af dagpengesystemet ved aflysning eller når de ikke får nye ansættelser eller honorarjobs. 


Kulturministeren mødes tirsdag med kunstnernes fag- og brancheorganisationer
De danske kunstnere er ikke dækket af de brede hjælpepakker der allerede er aftalt. Kulturminister Joy Mogensen anerkender kunstnernes pressede økonomi men har endnu ikke åbnet op for konkrete løsninger. I morgen tirsdag mødes Dansk Artist Forbunds formand Lena Brostrøm med de øvrige kunstnernes fag- og brancheorganisationer via Skype - et møde som kulturministeren har indkaldt til.

LÆS OGSÅKullturminister anerkender pressede indtægter


DAF samler løsninger, tal og cases.
Dansk Artist Forbund arbejder med løsninger og beskriver problemerne i tal og cases.
Send gerne dine aflysninger ind til forbundet - både dem, der er fundet en løsning på og der, hvor du har spørgsmål.

Skriv til DAF hvis din optræden bliver aflyst
Vi hjælper gerne med rådgivning i konkrete sager og fører statistik - skriv til     

Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS