DAF JURA: Mere travlt end før krisen

På trods af nedlukning og problemer med at søge kompensation så er der masser af nye aftaler i gang, lyder meldingen fra juridisk afdeling i Dansk Artist Forbund. 

Rådgivningen i DAF spænder over mange typer kunstneriske projekter, men lige nu handler spørgmålene sig især om rettigheder og økonomi i f.eks. musikudgivelser, remix, royalty-tjek af bagkataloget, licensaftaler til film og tv samt bogudgivelser, forklarer advokat Nathalie Rothe: 

”Artisterne er i gang med projekter omkring indspilning af nye værker og samarbejder om opsætninger. Flere bruger også tid på at gå nogle af de gamle aftaler igennem og tjekker, om betaling af f.eks. royaltyafregningen er korrekt. Vi mærker en positiv energi og har faktisk mere travlt med at rådgive artister nu, end før corona-krisen satte ind."

Der er stadig hjælp til kompensation
Rådgivning omkring kompensation for tab i forbindelse med corona-restriktionerne er stadig en vigtig og daglig opgave. Juridisk afdeling hjælper med aflysninger og svarer på spørgsmål om hvilke hjælpepakke, der kan være mest relevant at søge.

”Alle spørgsmål om kompensationsordningerne er velkomne. Vi har opgraderet med hjælpepakke-hjælp, så en rådgivningssamtale også kan følges op af hands-on-hjælp til at komme videre i en ansøgningsproces. Det er vigtigt at være i god tid med spørgsmål, og vi opfordrer til at man sender ansøgninger ind, så snart de relevante oplysninger er på plads.”

Har du brug for juridisk rådgivning? 
Har du spørgsmål, eller skal en aftale have et tjek - skriv til  

Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS