DAF formand: Nyt år og nye opgaver

Efter et veloverstået jubilæumsår er vi i fuld gang med det nye år, hvor medlemmernes løbende udfordringer og kultur - og mediepolitiske emner holder os travlt beskæftiget.

Sikkerhed på scenerne
Under arbejdstitlen Cirkus - helt sikkert! samarbejder vi med flere eksperter om at kulegrave sikker-
hedsforhold og udfordringer når det kommer til sikkerheden på live scenerne. Baggrunden er bl.a. en
alvorlig ulykke i cirkus sidste år, og vi er trukket i arbejdstøjet sammen med flere partnere.
Meget mere om det når arbejdet er rigtig i gang.
 

Formand Lena Brostrøm

Nytårshilsen fra formand Lena Brostrøm: Artisternes arbejde skal fortsat beskyttes
Foto: Ole Haupt.

 

Styrkelse af dansk musik
Medieforligets beskæring af DR har betyder lukning af flere radiokanaler og får konsekvenser for rigtig mange medlemmers musik i fremtiden. Vi er meget optaget af, hvordan den danske musik skal styrkes i en virkelighed med stigende privat digitalt musikforbrug. Hvilke nye kanaler der opstår, og hvilke kræfter der kommer i spil, følger vi og debatterer vi.

Kultur i arbejdslivet
Den store fagbevægelse er blevet større med sammenlægning af LO og FTF til Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH). DAF sidder med i hovedbestyrelsen og i de fælles indsatser vil vi bl.a. arbejde for at danskerne i højere grad møder kulturen på arbejdspladserne. 

Kunst og Folketingsvalg
Det er valgår, og sammen med kunstnerorganisationer i Dansk Kunstnerråd har vi sat os for at gøre kunst og kultur til et tema i den kommende valgkamp, uanset hvor lavt det lige nu rangerer på de partipolitiske dagsordener. Vi deltager i Kunstnerrådets optaktsmøder, samt et offentligt valgmøde i marts, og vil være med til bl.a. at fokusere på borgernes brug af kulturen og hvilken rolle den spiller. En kommende undersøgelse - Kultur Ifølge Danskerne - om danskernes brug af kunst og kultur vil forhåbentlig vise, at vi fortsat bruger, køber og forventer kunst og kultur af høj kvalitet. 

Så vi er godt i gang med 2019, og vi ser frem til at arbejde og samarbejde om nyt og vigtigt for artisterne og de kunstneriske brancher. Godt Nytår til jer alle!

Formand Lena Brostrøm

Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS