DAF spør': Kan iværksætteriet gå i gang?

Der er ingen tvivl om, at denne krise er skelsættende.

Den hårde opbremsning af al aktivitet i den kulturelle sektor lukker af for vores arbejde som udøvende kunstnere. Meget er aflyst, meget er udskudt på ubestemt tid. Og planlægningen et måske to år frem er på hold. Vi har mistet vores indtægter og dermed forsørgelsesgrundlag.

Og med udsigten til en langvarig stilstand, melder utålmodigheden sig selvfølgelig. Hvornår kan vi komme i gang med at møde publikum igen, optræde i nye formater og udføre vores arbejde?

Spørgsmålene står i kø, for det er endnu ikke muligt at udstikke retningslinjer for, hvordan og hvornår vi kan og må samles, imens de store events og festivaler er aflyst.

Mange artister tjener en halv eller hel årsløn i sommerperioden, som i år er aflyst. Hvad kan etableres i stedet? Må vi, under sundhedsfaglig rådgivning, lave koncerter, shows, oplæsninger, gøgl mm for 50, 100, 300 mennesker ude på landets torve, pladser, havne? Må byernes sale genåbne med reduceret adgang og nye stoleopsætninger?

Altså – kan iværksætteriet, som aktørerne i vores branche er så gode til, gå i gang – under klare retningslinjer? 

Nu og i den nærmeste tid skal det handle om hvordan vi kan sætte rammerne for genåbning af kulturdanmark. Der er brug for viden om sundhed, kunst og kultur og oplevelsesøkonomi, så vi trygt kan genetablere vores kulturliv – vel at mærke i nye former.

Vi er klar til at gentænke og udvikle, for det kulturelle fællesskab betyder alverden - og giver tro på fremtiden. Det betyder alt hvis vores politikere indgyder håb, hos befolkningen så de igen samles og nyde noget sammen, og indgyde håb til en branche, der er ramt, måske voldsommere end de fleste.

Tak for tillid og opbakning. DAFs personale knokler videre – fra hjemmearbejdspladser via mobil og net!

Lena Brostrøm - formand for DAF

 

Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS