DAF stiller spørgsmål til arrangørpakke

Når der bliver justeret i regeringens hjælpepakker så tjekker Dansk Artist Forbunds specialister op på ordlyden i ændringerne. Det seneste udspil til en forlænget arrangørpakke er ikke klart nok og det har fået forbundet til at stille spørgsmål til politikerne. 

Arrangørernes forhold påvirker hele fødekæden, men nærlæsningen af hjælpepakken giver ikke den nødvendige klarhed, lyder vurderingen fra artisternes formand, Lena Brostrøm.

Som repræsentant for de artister, der er leverandører af indhold til sommerens mange events har hun bedt om at få aftalen præciseret. 

Vi har sendt spørgsmål afsted til Erhvervsministeriet og Kulturministeriet for at få tydeligt afklaret hvordan hjælpepakken stiller den enkelte arrangør omkring aflysning af leverandører der indgår i festivaler, forestillinger og events. Det er uklart formuleret i aftalen og alle de involverede erhverv har brug for at vide hvor de står i denne alvorlige situation.”

Behov for svar i hele fødekæden
Sommerens mange aflysninger sætter aktørerne i oplevelsesbranchen under pres. Når der er usikkerhed omkring de konkrete forhold i en hjælpepakke opstår der spørgsmål i hele fødekæden, forklarer Lena Brostrøm og fremhæver at hjælpen til arrangørerne skal give ro og ikke skabe flere spørgsmål. 

”Det er hårdt for danskerne at se frem til en sommer uden kulturelle oplevelser. For artisterne og hele kulturbranchen har det store økonomiske konsekvenser at sommeren er aflyst. Vi har ikke brug for mere usikkerhed i denne situation. Derfor presser vi på for at få svar på vores spørgsmål og klarhed om reglerne for hjælpen.

 

LÆS OGSÅ: Udvidet hjælp-til-scener-ramt-af-nedlukning

Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS