DAF udnævner 2 æresmedlemmer

Ved den årlige sommerfest den 23. august blev der udnævnt 2 nye æresmedlemmer.

Formand Lena Brostrøm tog mikrofonen i hånden og overraskede først Nulle - Elith Nykjær Jørgensen - som optrådte til festen med sit Verdensorkester. Herefter var det kaffebarsindehaver, entreprenør og artist Henrik Lehmanns tur. Begge æresmedlemmer modtog formandens tale og kollegernes klapsalver med stor overraskelse og glæde. 

Læs uddrag af formandens tale: 

Nulle - Elith Nykjær Jørgensen – er udnævnt til ÆRESMEDLEM af Dansk Artist Forbund.

”Nulle, du er den fornemmeste repræsentant for vores fag og inspiration til en livslang professionel karriere. Dit spil er både underspillet og flamboyant med din distinkte teknik og det samtidig meget runde udtryk på dine klarinetter. Din legendariske humor smitter af på dit tonemaleri – og lunheden i dit sind, dit engagement i andre mennesker, i dine kollegaers verdener er brobygning til den tid, hvor du og Poul undersøgte og kommenterede vores hverdag og samfund i flere DR-programmer.

Du har i år rundet 80, har været medlem af DAF siden 1980 og er stadig nysgerrigt spillende både i Verdensorkestret og mange andre konstellationer, samt i film og TV. Du er en ener, og det er dybt inspirerende for børn, unge og ganske voksne.” 




Henrik Lehmann er udnævnt til ÆRESMEDLEM af Dansk Artist Forbund

"Henrik, du har i en lang årrække arbejdet i vores bestyrelse som en yderst kompetent og specialiseret ener, en entreprenant karakter. Med vid og bid, humor og galskab har du altid stillet skarpt på de virkelige historier om artisternes vilkår og muligheder. 

Din egen karriere begyndte vel rigtigt i 1980’erne som artist, hvor du optrådte i det meste af Europa som den ene af onklerne i teater- og artisttruppen "Die Onkels". Truppen bragte det vanvittige og komiske element ind i akrobaternes verden, og I har optrådt på så godt som alle danske festivaler, i Cirkus Arena, Cirkus Himmelblå og i Grønland.

Du har lavet alt fra gadecirkus til Det Kongelige Teater. Som indehaver af Ingolfs Kaffebar og Gæstgiveren på Bornholm sætter du og Malene scenen for hundredvis af artister og skaber anderledes koncerter, hvor kunstnere kan optræde i skønne rammer, hvor alt er tilladt. Som fagperson og solidarisk menneske er du helt fantastisk. Og så lader du jo ikke en chance gå forbi for at spørge dine optrædende artister – om de er medlem af DAF, det tager du ellers som en selvfølge!"


              



















Fotos: Flemming Hjøllund


Se flere billeder fra sommerfesten her

Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS