Dansk producer vinder international samplekonkurrence

Det var den danske producer Shatter Hands, der løb med sejren, da det britiske Samplethon 2017 blev afviklet for 3. gang i London.
 
Konkurrencen, der er udskrevet af musikdatabasen Whosampled.com, samlede udvalgte producere i Point Blank studiet i London. Her kæmpede 20 skarpe beatsmede om at skabe det bedste sample baserede stykke musik ud fra et omfattende materiale. Efter 6 timers intenst arbejde blev konkurrencen afgjort af en dommersession med brancheeksperter som bla. Ollie Teeba (the Herbaliser) og Chris Read (Whosampled) til at udpege de bedste tracks.

Vindertrack endnu ikke udgivet
Vinderen blev danske Shatter Hands, aka Johan Frederik Klinkvort. Tracket der imponerede dommerpanelet hedder indtil videre ’Samplethon 2017’. Det færdige resultat er ikke udgivet endnu, men kan høres online i en demo-version fra konkurrencedagen.

Johan Klinkvort er uddannet bachelor i elektronisk musik og performance i Berlin. Udover solo-projektet Shatter Hands, arbejder han sammen med producerne Fou Fou og I Kicked A Cloud Once i gruppen Berlin Zoo. Foto: Peter Stanners.


Synlighed og 10" dubplate
Vinderen præmieres bl.a. med en udgivelse på EMI's KPM label, mix og mastering af vindernummeret samt skæring af en 10 tommer dubplate, der kan kickstarte en bølge af opmærksomhed. Johan Klinkvort, der har lavet banebrydende beats under navnet Shatter Hands i flere år, glæder sig til, at vindernummeret kommer ud. Han har allerede brugt sin deltagelse i Samplethon til at komme i kontakt med både branchefolk og publikum.

”At være med i Samplethon har udvidet mit internationale netværk, og givet mig en betragtelig synlighed, især via Whosampled.com og deres brugere,” fortæller han.

LÆS OGSÅ: Viden om elektronisk musik styrker hele miljøet

Om konkurrencen
Samplethon 2017 er udskrevet af musikdatabasen Whosampled.com i samarbejde med KPM Records (EMI Production Music), Ableton og Point Blank Studios i London. Deltagerne arbejdede med clearet sample materiale på over 8 gigabyte og havde 6 timer til produktionen. Se mere her

1. plads: Shatter Hands 

2. plads: Daniel El Campeon

3. plads: Asa Greenwood

Pris for mest kreativ brug af materialet: Tzu Jan

Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS