”Det er noget særligt at spille på Roskilde”

Koncerterne på årets festivaler var kulminationen på tre års ventetid for mange artister. Vi fangede popkometen Bathsheba og technoproduceren Peachlyfe, der begge gav deres første koncert på Roskilde Festival. 

  Af Nanna Balslev

Ligesom mange andre har popsangerinden Bathsheba et særligt forhold til Roskilde Festival, hvor hun er kommet som gæst i mange år. Men i slutningen af juni stod den 23-årige popkomet selv forrest på scenen, da hun spillede på festivalens Countdown-scene i løbet af opvarmningsdagene.

”Jeg har været på festivalen hvert år siden 2015. Og i år var det mig selv, der stod oppe på scenen! Det er noget særligt at spille på Roskilde. Det er helt vildt, og jeg er så stolt af det,” siger Bathsheba, der har brugt de sidste par måneder på at øve til sommerens koncerter, der også talte Nibe Festival og Musik i Lejet.

                                               Bathsheba på Countdown scenen med fuldt band. Foto: Nanna Balslev.

Hendes karriere tog fart i 2020, da hun udsendte nummeret 'Blind', der er produceret af Magnus Wanscher fra Benal. I 2021 udkom debut-EP'en 'As Of Right Now', der indeholdt hittet  'Fighting For
Your Love'. Forud for koncerten på Roskilde Festival havde Bathsheba og hendes band øvet intensivt
i flere måneder.

Det er den største scene, jeg har spillet på, så koncerten var kulminationen
på mange års arbejde.

Bathsheba, artist og sangskriver


 ”Jeg har forberedt mig hundrede procent og ikke set mine venner i en måned. Det er den største scene, jeg har spillet på, så koncerten var kulminationen på mange års arbejde. Det var vigtigt for mig, at folk kunne mærke, at jeg var tilstede. Det var en kæmpe oplevelse at optræde foran tusindvis af mennesker. Det vil jeg huske altid,” siger Bathsheba, der havde svært ved at holde tårerne tilbage ved synet af mange festivalgæster, der sang med på hendes sange.

”Jeg har glædet mig til det her i flere år, og jeg fik det faktisk dårligt efter koncerten. Det var ligesom, at alle følelser ramte bagefter, og min krop gav slip. Jeg var fuldstændig drænet, fordi mit hoved havde kørt nonstop i 24 timer i mange uger forud for koncerten,” siger Bathsheba.

Når det var så kort et sæt, var der ikke andet at gøre end at fyre den af.
Peachlyfe, producer og DJ


Inspireret af raves
Producer og DJ Peachlyfe har tidligere spillet på Roskilde Festival med bands som Franske Piger, ShyShyShy og Cancer. Men det var første gang Peachlyfe var booket i eget navn med sine legesyge techno-produktioner.

”Jeg var oprindeligt booket på Countdown-scenen i 2020, så jeg troede først, at jeg skulle spille under opvarmningsdagene i år. Jeg blev helt vildt glad, da det gik op for mig, at jeg var en del af det officielle program,” siger Peachlyfe, der er tilknyttet produktionsselskabet og bookingbureauet Fast Forward Productions, som har en stor del af æren for de sidste års opblomstring på den københavnske technoscene.

Peachlyfe spiller ofte på klubber og til techofester både herhjemme og i udlandet. Strategien for Roskilde-
koncerten var dog den samme som på en fyldt technoklub
i Berlin – nemlig at skabe et bastungt frirum, hvor musikken
løfter folk. 

”Når man laver elektronisk musik, skal et livesæt være en blanding af en musikoplevelse og en fest. Så jeg forsøgte at forberede mit sæt som, hvis jeg spillede til et rave uden pauser mellem numrene,” forklarer Peachlyfe, der havde forberedt
et færdigt sæt til de 45 minutters liveoptræden. 

”Jeg forsøgte at skabe en stemning, som folk kunne lade sig opsluge af. Det vil sige, at jeg forberedte et helt sæt, men lagde noget improvisation ind i de forskellige melodier, så jeg kunne regulere dem undervejs. Når det var så kort et sæt, var der ikke andet at gøre end at fyre den af.”


Producer og DJ Peachlyfe leverede klub-vibe på Roskilde Festivals Apollo scene. Foto Clara Tatjana.Peachlyfe
Peachlyfe er en nonbinær producer og DJ, der laver techno. Peachlyfe hedder rigtigt Petra Skibsted
og er signet på det københavnske elektroniske pladeselskab Fast Forward Productions. I 2021 udkom
albummet 'Swamplyfe'.
 
Batsheba
Bathsheba debuterede i 2020 med singlen 'Blind' og udgav i 2021 debut-EP'en 'As of Right Now'.
I 2020 var Bathsheba nomineret til 'Årets nye danske artist' ved The Voice Awards 2020.
 

Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS