Få nye udgivelser med i bibliotekspenge inden 15/12

Bliver din musik brugt på bibliotekerne?

Hvis din musik er tilmeldt, har du mulighed for at få del i de penge fra biblioteksområdet, der hvert år fordeles til musikkens kunstnere, også kaldet 'rådighedsbeløbet'.

Pengene er kompensation for cd’er, lydbånd eller grammofonplader der stilles til rådighed på danske biblioteker. En udbetaling afgøres bl.a. af hvor udbredte udgivelserne er på bibliotekerne. 

Send info om nye udgivelser inden 15/12
Når du har søgt én gang, skal der kun indsendes ny ansøgning, når du har udgivet nye fonogrammer (også genudgivelser, f.eks. på cd), eller hvis du vil korrigere allerede indsendte oplysninger. Nye produktioner skal tilmeldes inden 15. december 2019 for at tælle med i den samlede pujle af værker. 

Ansøgningen sker elektronisk og den skal indeholde fonogramtitlerne, inkl. plademærke og -nummer. Oplysningerne findes på bibliotek.dk og herfra kan de kopieres ind ansøgningsformularen.

Find ansøgning og mere info om rådighedsbeløbet 

Hvem kan få andel i pengene?
Rådighedsbeløbet kan søges af komponister, tekstforfattere, oversættere af sangtekster, musikere, solister, dirigenter, musikgrupper, kor, orkestre og indlæsere af lydbøger. 

Hvordan fordeles pengene
Rådighedsbeløbet fordeles af et udvalg med repræsentanter for kunstnernes organisationer. Pengene fordeles efter rettighedshaverens rolle, medvirken på de enkelte plader eller cd’er samt efter et skøn over, hvor udbredte de er på bibliotekerne.

Læs om kriterier for fordeling af rådighedsbeløb

Fakta

  • Midlerne kan søges personligt eller som kollektiv (mere end 18 personer).
     
  • Rådighedsbeløb for grammofonplader mv. er en kulturstøtte med en årlig bevilling på finansloven. Formålet er at støtte skabende og udøvende kunstnere, hvis lydbærende materialer er udgivet i Danmark og stilles til rådighed på Danmarks folkebiblioteker og folkeskolens pædagogiske læringscentre (tidl. skolebiblioteker). 
     
Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS