FAKTA: 7,6 mio koncertgæster i Danmark

Der er millioner af koncertgæster i Danmark og tusindvis af koncerter.

I præcise tal ligger det samlede antal koncert-gæster i 2018 på 7,6 millioner og antallet af koncerter på 36.500. Det viser en ny årlig statistik om livemusik som netop er offentliggjort. 

Forbudte koncerter er loose-loose
De store live-arrangementer med over 500 tilskuere, som er forbudt lige nu, trækker næsten halvdelen af de mange koncertgæster, fremgår af det statistikken.

Tal og fakta som disse er en vigtig løftestang for livemusikbranchen, lyder det fra artisternes formand Lena Brostrøm:

Disse branchetal viser med al tydelighed at de nuværende aflysninger og restriktioner er loose-loose for både musikken og det store publikum. Vi, der arbejder i branchen ved jo godt at der sker en masse allevegne, men nu har vi officielle tal på hvor meget befolkningen bruger koncerter og festivaler, så stor tak til Danmarks Statistik for at levere fakta der anskueliggør kulturbranchens tab. "

Den nye statistik viser i første omgang antallet af koncerter og koncertgæster i 2018, men vil på sigt også afdække aktørerne på og bag scenen. 

100 koncerter om dagen
De 36.500 koncerter der blev afholdt i Danmark i 2018 svarer til et gennemsnit på 100 koncerter hver eneste dag. Koncerten kan være alt fra en solo artist med en guitar til store symfoniorkestre. Fire ud af fem koncerter blev spillet foran et publikum på under 200 personer. 32.200 koncerter, svarende til 88 pct. af alle koncerter, havde et publikum på under 500 personer. Koncerter med minimum 5.000 gæster udgjorde 5 pct. af samtlige koncerter i 2018, men stod for 25 pct. af det samlede antal koncertgæster.

Mange typer af koncertarrangører
Spillesteder stod for 27 pct. af alle koncerter i 2018. Heraf blev 13 pct. af alle koncerter afholdt på regionale spillesteder som f.eks. Vega, Train og Posten. Folkekirken husede 15 pct. af koncerterne, mens kulturhuse arrangerede 8 pct. af alle koncerter. Musikforeninger og musikfestivaler arrangerer hver 7 pct. af koncerterne. Øvrige koncertarrangører stod for 35 pct. af det samlede antal koncerter i Danmark. Denne kategori består primært af større produktionsselskaber og professionelle koncertarrangører inden for underholdnings-branchen, byfester, idrætsforeninger, medborgerhuse, ældrecentre, mv.


Læs mere på Danmarks Statistik 


FAKTA om tallene

  • Statistikken om live-musik omfatter koncertarrangementer, hvor artisterne honoreres for deres optræden.
  • Alle koncerter med offentlig adgang er omfattet, uanset om musikken spilles af et band, orkester, soloartist mv. 
  • Når koncerterne opgøres efter koncertstørrelse, beregnes gennemsnittet for antal tilhørere pr. koncert. Dog ikke musikfestivaler, der oftest består af flere koncerter og strækker sig over flere dage – her anvendes festivalens samlede publikumstal
     
Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS