Flere musikkontrakter til flere artister

Der er optimisme at spore i musikbranchen. Omsætningen vokser i Dansk Musikomsætning 2016
og tidligere i år forudså Warner Music Groups Ole Obermann en ny positiv æra for branchen i musicbusinessworldwide

De danske musikartister har også gang i flere projekter. Det fremgår af travlheden i Dansk Artist Forbunds juraafdeling, hvor advokat Nathalie Rothe og hendes kolleger kan se en klar stigning i antallet af kontrakter og aftaler.

25% flere kontrakter i løbet af 2 år
Alene i løbet af det sidste år har der været en stigning på 15 % i antallet af sager om indspilninger, optræden eller udgivelser der skal have et juridisk gennemsyn. Over to år har stigningen været 25%.

Jo mere artisterne arbejder, jo mere travlt har vi. Det er positivt at følge den tydelige stigning i antallet af projekter og aftaler” fortæller hun.
 Mere musik og flere singleaftaler

Stigningen skyldes både at musikselskaberne udgiver mere musik og at der laves flere kortere aftaler. Markedet har ændret sig og der aftales flere singleproduktioner og færre album udgivelser. Selvom indtjeningen på en enkelt single-kontrakt er mindre end i en albumkontrakt, kan flere singleaftaler samlet set give en bedre økonomi for artisten. 

Der er generelt en forbedret økonomi i kontrakterne og en vilje hos musikselskaberne til at investere mere i musikindholdet, forklarer Nathalie Rothe:

”Musikselskaberne viser deres tro på musikken ved at være med til at betale for produktionen og investere lidt mere i artisterne. Det er godt for kunstnerne og for musikken ”.
 
Slår ned på andel af live-indtægter
Selvom kontrakterne ser bedre ud, er der stadig behov for et kritisk blik på kontraktens fordeling af indtægter. Et af de områder som forbundets jurister slår ned på, er indspilningsaftaler hvor musikselskabet vil have en del af indtægter fra airplay eller livejobs.

Vi ser stadigvæk aftaler fra nogle musikselskaberne, hvor de vil have en del af Koda- eller liveindtægter. Det slår vi ned på, for det er ikke en rimelig fordeling” siger Nathalie Rothe.

 SE OGSÅ: Få gennemlæst din kontrakt, inden du underskriver

Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS