Hjælpepakke kompenserer for manglende job

I sidste uge blev en længe ventet genåbning af forårets generelle hjælpepakker endelig vedtaget.

Den nye aftale indeholder blandt andet bedre mulighed for kompensation til artister og musikere, som mangler indtjening, fordi der ikke er blevet booket i løbet af efteråret.

Kompensationen kan søges via den midlertidige Kunststøtteordning hos Slots- og Kulturstyrelsen..

Kompensation for manglende job
For at få kunne bruge ordningen skal man have et omsætnings- eller indkomsttab på minimum 30 procent i efteråret. Der kan søges om kompensation for konkrete aflysninger eller for den aktivitetsnedgang, der fremgår, når man sammenligner med en tilsvarende periode i 2017, 2018 eller 2019. 

Muligheden for at søge med reference til tidligere års indtægter (reference periode) kan hjælpe artister, der mangler indtjening, fordi telefonen ikke ringer som den plejer, med opgaver og job.

Kunststøtteordningen har ansøgningsfrist 31/1
Ordningen er i færd med at blive ændret og derfor midlertidigt lukket for ansøgninger. Den forventes genåbnet i de nærmeste dage følg med her.

Der vil kunne søges kompensation for to perioder i efteråret: september + oktober eller perioden november + december. Eller der kan søges for alle 4 måneder samtidig. Frist: 31. januar 2021.

DAF på vej med video
Vi er snart klar med en video, hvor jurist Christina Klein forklarer, hvad der skal til for at søge den midlertidige Kunststøtteordning. Hold øje med DAFs site og facebook.

 

Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS