Hvordan påvirker trusler og chikane kunstneres ytringsfrihed?

Nye sange, rørende forestillinger, stærke performances. Det kunstneriske indhold der lander på utallige scener og playlister, kan kun blive skabt og udfoldet, hvis artister og musikere kan udtrykke sig frit.

Derfor har Dansk Artist Forbund takket ja til at deltage i en stor nordisk undersøgelse af, hvilke konsekvenser chikane – eller bekymringen for chikane – kan have for artister og musikeres arbejde og ytringsfrihed.

Alle Dansk Artist Forbunds medlemmer er inviteret ind i kortlægningen. Målet er, at få indsigt i hvordan det står til med tryghed og kunstnerisk frihed for kunstnere, der arbejder, optræder og turnerer over hele landet.

Hadefulde reaktioner er et velkendt fænomen for artister og musikere. Det viser en tidligere undersøgelse, hvor knap tre ud af fire besvarelser pegede på negative ytringer som noget, der følger med arbejdet som artist. 

Den aktuelle undersøgelse skal bl.a. belyse hvor ofte nordiske kunstnere bliver udsat for chikane, trusler eller vold. Den er anonym og er lavet i samarbejde med Kulturanalys Norden. Undersøgelsen omfatter i alt otte nordiske kunstnerorganisationer, der repræsenterer både scenekunstnere, forfattere og billedkunstnere.

I løbet af efteråret 2024 offentliggør Kulturanalys Norden resultaterne af undersøgelsen.  

Kulturanalys Norden er et videnscenter, der analyserer kulturpolitiske tendenser og effekter i Norden, etableret på initiativ af Nordisk Ministerråd.

Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS