Inflationshjælp til kulturbranchen

Høje energipriser og inflation rammer kulturbranchen fra flere sider - og presser både i form af forhøjede driftsudgifter og manglende billetsalg. Der er brug for hjælp til at holde scenerne åbne, for de kulturelle fællesskaber er særlig vigtige i krisetider, fastslår artisternes forperson Sara Indrio. 

”I Dansk Artist Forbund har vi stor medfølelse med alle dem, der er hårdt presset i denne tid. Der brug for løsninger, der kan hjælpe alle brancher igennem krisen. For den enkelte kunstner betyder de høje omkostninger mere smalhals og jobs der ikke bliver til noget. Som branche ser vi ind i krise for tredje år i træk og jeg er bekymret for, at det kan koste de fællesskaber og det blomstrende kulturliv, som er en fundamental del af vores samfundsliv. Vi har brug for at holde kulturmotoren kørende, både som land og som branche.”

Inflationspakke til forhandling
Regeringen er på vej med en inflationspakke 2,3 milliarden kroner, og den hjælp vil kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) også gerne have til at omfatte kultur- og idrætslivet.  
"Selvom de høje priser rammer alle danskere, så rammer de nogle samfundsgrupper ekstra hårdt. Det er især pensionister og børnefamilier, der har svært ved at fylde indkøbskurven. De har brug for hjælp. Samtidig lider vores kultur- og idrætsliv under høje energiudgifter, der truer deres fremtid. Jeg håber derfor på, at vi kan lande en bred aftale, der får hjælpen ud til dem, der virkelig har brug for den," lyder det fra kulturministeren i en pressemeddelelse.

Energihjælp, grønne investeringer og halv billetpris
Kulturinstitutionernes alliance Dansk Kulturliv ønsker midler der til en række nødvendige indsatser, der kan holde kulturlivet kørende på trods af de høje udgifter, og foreslår bl.a en akutpakke til høje energiudgifter, flere grønne investeringer og en rabatordning, der giver halv pris på billetter til landets kulturinstitutioner. 

Sara Indrio bakker op om de konstruktive forslag, der kan hjælpe kulturens institutioner og kunsternes arbejdspladser.

”Vi mærker stadig eftervirkningerne efter Corona, og det koster produktions- og indtægtstab hver gang en krise forhindrer artister og musikere i at arbejde og tjene en løn til at betale vores regninger. Kulturministerens fokus på kulturlivet er meget vigtig, for selv en korterevarende kulturel tørkeperiode kan sætte dybe spor hos i forvejen hårdt ramte artister og musikere.” 

Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS