Jake Green hædret som guitarist og inspirator

Det kræver en særlig musikalsk og kunstnerisk indsats at blive udnævnt som årets danske blues navn. Da Jake Green a.k.a. Jakob Wielandt Schiøth tidligere på året modtog prisen under Copenhagen Blues Festival, blev han hædret både som guitarist, komponist og som inspirator for den yngre generation. 

Det er en cadeau fra branchen, og noget af det vildeste man kan få inden for dansk blues. DMA får man for udgivelser, men "Årets bluesnavn" er en påskønnelse fra branchen for ens arbejde og en hjælpende hånd fordi de tror man kan komme endnu videre. Det var meget rørende at få,” fortæller Jakob Green.

Priskommiteens begrundelse:

Med årelang indsats som ankermand på bl.a. Mojo Blues Bars torsdags jams, er du med musikalsk kompetence og overskud inspirator og forbillede for mange yngre musikere. 
Din stil, bredt præget af klassisk blues, blues-rock og country, placerer dig i front blandt de yngre danske musikere, som er med til at vise vejen for fremtidens bluesinspirerede musik.


Jakob Green har været fuldtidsbluesmusiker siden 2013, og han er meget tilfreds med sit valg, selvom det kræver meget arbejde. ”Folk spørger om man kan leve af at spille blues i Danmark, og svaret er "Ja, hvis man virkelig, virkelig vil.

Musikplaner og big band-drømme
Besætningen i Jake Green Band er den klassiske power trio - Jake selv på guitar og vokal, Jens Simonsen på bas og Hans Rosenberg på trommer. Bandet udgav i 2011 debut CD'en ”Live @ Malmö Festival” og 4 år senere studiealbummet ”Plugging in” med en stribe roste originale kompositioner. Næste udgivelse er et nummer fra Odense Jam Days festivalen, og det er på vej online lige inden nytår, fortæller Jakob. 

Vi har altid projekter i gryden så vores fans kan se vi stadig lever. Næste år er der planer om en udgivelse, som Laust Nielsen har indvilget i at være producer på. Jeg har et ret spændende projekt med arbejdstitlen "Jake Green Big Band" med Ulrik Hansen, som startede efter jeg en sen aften på Mojo afslørede, at jeg kunne tænke mig at prøve at synge foran et bigband.”

En dosis bluesrock inden juleaften
Man kan opleve Jake Green Band allerede den 23. december på spillestedet Mojo i København, hvor "Night before Christmas" er blevet en fast tradition. ”En del venner og fans dukker op og får sig en dosis blues rock inden juleaftenræset starter” slutter Jakob.

Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS