Jazzfest fylder København på over 100 spillesteder

Hovedstadens store jazz-festival har for længst bevist, at jazzmusik ikke er en snæver kategori, men et afsæt til musikalsk fest og udforskning.

Lige nu lakker den 40. udgave af Copenhagen Jazz Festival mod enden, men den har budt på liveoplevelser fra hele paletten: Internationale stjerner, mangfoldige open air-koncerter sideløbende med eksperimenter og skæve musikalske happenings.
 
Der er over 100 koncertvenues i spil, nogle af dem findes i Københavns kringelkroge, nedlagte slagtehaller og usædvanlige spillesteder.

I den grønne kødby er spillestedet 5e overtaget af musikerkollektivet ILK Music, der sætter sit kraftige aftryk på byens scener bl.a. med Julie Kjær Trio og et sjældent gensyn med Anderskov Accident til internationale gæsteoptrædener med Fred Frith, Tim Berne, Ingrid Laubrock med flere. 
 
I koncertforeningen Jazz Club Loco sætter både lokale og internationale orkestre vovelyst og eksperiment i højsædet, når bl.a. Ydegirl, Jaleh Negari, Peter Evans, Gard Nilssen, Western Skies Motel går på scenen i Christianshavns Beboerhus.
 
Som Danmarks første koncertkirk, står Blågårds Kirke på Nørrebro for musikalske oplevelser i grænselandet mellem ny komposition, improvisation og kammermusik. I år kan man bl.a. opleve Jacob Anderskovs Nordisk Råds Musikpris-nominerede projekt Resonans, en koncertrække kurateret af Søren Kjærgaard samt et stort program med det unge kollektiv The Community 
 
Se hele programmet for Copenhagen Jazz Festival 6.-15. juli 2018. Foto: Kristoffer Juel Poulsen
Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS