Kompensation til fest-leverandører & omstillingspulje

Midt i oktober kom endnu en hjælpende hånd til aflysningsramte virksomheder, heriblandt også aktører i underholdningsbranchen.

Den nye aftale åbner for yderligere kompensation til leverandører af musik, underholdning, scene-, lys-, og lydudstyr til private fester som f.eks. bryllupper og fødselsdage. Kravet er, at festen skal have mindst 50 deltagere og holdes uden for private hjem.

Kræver CVR og dokumenteret salg
Man skal være CVR-registreret for at kunne søge kompensationen og kunne dokumentere salg til private fester, fx som leverandør af optræden og får adgang til at søge kompensationsordningen for selvstændige samt kompensationsordningen for virksomheders faste omkostninger.

Erhvervsstyrelsen oplyser, at ordningerne endnu ikke er åbne for ansøgninger på virksomhedsguiden.dk og opfordrer til løbende at tjekke hjemmesiden. Ordninger løber fra 26. september til og med 31. oktober med mulighed for forlængelse året ud.

FAKTA: Aftalen om yderligere kompensation til særligt hårdt ramte virksomheder, herunder leverandører til private fester blev indgået 13. oktober af regeringen (S) samt V, RV, SF, K og Å.

Pulje til omstilling
I sensommeren blev der også afsat penge til særligt hårdt ramte erhverv indenfor oplevelsesøkonomien. Puljen er på 100 mio. kan bl.a. søges til indkøb af udstyr og til tilpasning af forretningsmodeller. Der er særligt fokus på virksomheder inden for turisme- og oplevelseserhverv, men alle virksomheder, der er hårdt ramt af COVID-19-pandemien, inviteres til at søge på tværs af geografi og brancher. Puljen kan ansøges fra 30. oktober via virksomhedsguiden.dk – og er vedtaget af regeringen og en række af Folketingets partier. 

 

 

 

Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS