Kulturminister anerkender de pressede indtægter

En stor del af de optrædende kunstnere er ikke omfattet af regeringens nuværende hjælpepakker og står til at miste indtægt og forsørgelsen på grund af coronakrisen.

Kulturministeren har på facebook tilkendegivet at hun forstår den usikre situation, som selvstændige kunstnere står i, og i morgen tirdag mødes hun med kunstnernes fag- og brancheorganisationer via Skype for at tale om kunstnernes situation.  

Artisternes formand Lena Brostrøm roser kulturministeren for at tage fat på det høj-aktuelle problem.  

Det er lovende at kulturministeren så tydeligt anerkender den alvorlige situation som kunstnerne står i. Mantraet i denne krise er at vi skal stå sammen om løsningerne. Men de fleste kunstnere er vant til at deres arbejdsliv ikke rimer på brede tiltag fordi de arbejder som free-lancere eller solo-selvstændige, så det gør positivt indtryk, at ministeren tager fat på de pressede indtægter."

Corona-aflysninger rammer her og nu og blokerer for fremtidige kontrakter
Der arbejder omkring 10.000 professionelle udøvende kunstnere i Danmark. De utallige aflysninger der følger med corona-krisen betyder at kunstnerne her-og-nu mister indtægt og forsørgelsesgrundlag. Derudover er udsigten til fremtidige job meget usikker.


 

Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS