“Når mine nærmeste bliver berørte, bliver jeg berørt”

Lige siden sanger og sangskriver Michel Belli var lille, har andres kommentarer, hadefulde ord og meninger været en del af familielivet. Foto: Per Bix

“Du er grim.”

 “Du synger ad helvede til.” 

Også Michel Belli, sanger, sangskriver og frontmand i bandet Den Syvende Søn, har modtaget hadbeskeder.

Lige siden han var helt lille, har andres meninger om hans far, sanger og skuespiller Peter Belli, været en del af familielivet. Det har hærdet Michel Belli i en sådan grad, at han i dag er ligeglad, hvis folk skriver grimme ord om ham. Han har opbygge et slags panser, der beskytter ham mod at tage de hadefulde kommentarer helt der ind, hvor de smerter.

“Jeg har nok altid tænkt, at de hadefulde kommentarer er en del af gamet. For det har jeg lært i min barndom og op gennem min fars artistkarriere. Hvis jeg lader det påvirke mig, så tillægger jeg dem, der skriver og siger ordene, for meget magt. Den magt har de ikke. Og den magt skal de ikke have,” siger 48 årige Michel Belli.

Men han bliver ked af det, når hans kone og børn bliver berørte over de hadefulde ord, der ind imellem bliver skrevet om ham i kommentarsporene.

At der på den måde er sprækker i panseret, hænger måske netop sammen med, at han selv som lille og ung blev berørt, når hans far blev udsat for grimme hadefulde ord.

“Det værste er, når det går hårdt ud over min kone og mine tre børn. Min kone bliver så vred og ked af det, når der er hadefulde kommentarer til en video, jeg har lagt op på nettet, eller når folk skriver noget negativt om mig. Når jeg oplever, at mine nærmeste bliver berørte, så bliver jeg også selv berørt. For det sætter tankerne i gang, og jeg reflekterer over, hvordan jeg selv som barn kunne blive ked af det og skulle stå på mål for, hvad folk sagde om min far,” siger han og tilføjer:

“På den måde fylder det noget i min verden.”

 

   “Det værste er, når det går hårdt ud over min kone og mine tre børn.”

 

Det kravler ind i ens hjem 

Han tror, at den hadefulde tone er skærpet i takt med, at det er blevet hvermandseje at forholde sig til offentlige personer på sociale medier og mediernes kommentarspor. 

“I gamle dage var det der også, men i læserbreve, til koncerter og den slags. Nu kravler det ind i ens hjem,” siger han og fortsætter:

“Jeg læser ikke rigtig kommentarsporene, og på den måde skærmer jeg mig fra indholdet. Mit eget publikum er heller ikke stort på sociale medier. Derfor har jeg nok også mere oplevet at få tilråb, eller at folk henvender sig direkte til mig med grimme kommentarer. Det har jeg tydelige erindringer om fra mine koncerter, nok mest fra da jeg var yngre. Hvis der var en pige, der syntes, man var pæn, så var der også altid en dreng eller to, der syntes, man var dum.”

 

“Kunne ikke have det, der stod på fars væg”

Han har aldrig selv anmeldt de hadefulde kommentarer. Men en dag for et par år siden blev det for meget med indholdet på hans fars Facebook-side, og Michel Belli gik til Facebook for at få fjernet nogle grænseoverskridende og tilsvinende ord. Facebook gik videre med sagen, og indholdet blev fjernet.

“Ligeså lidt, jeg lader mig påvirke af, hvad folk skriver om mig, lige så meget kunne jeg ikke have det, der stod på min fars væg. Og på den måde sniger de grimme ord sig ind og fylder.”

 

                                                                                  Tekst: Laura Elisabeth Lind, journalist


Læs hele artikelserien:

Sebastian Dorset: De ved hvem jeg er. Jeg ved ikke hvem de er  

Silja Okking: Vi skal lave den her kultur om

Fælles indsats mod nethad: Artister står bag Stophadbeskeder#

Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS