Ny plan for musikken på vej

Mette Bock til høring om musikhandlingsplaner på Christiansborg i starten af juin måned.
Kulturminister Mette Bock er på vej med en ny plan der skal styrke det danske musikliv. Den fremlægges i slutningen af august på kulturmødet Mors og skal i første omgang ses som en ramme for dialog.

Åbent udspil
Som den første taler på høringen om musikhandlingsplaner "Syv år med musikken", lovede Mette Bock at fremlægge en åben plan for musikken til august.

 "Udspillet skal ikke lukke samtalen, det bliver et åbent udspil som skal sætte en ramme og sikre en dialolg med musiklivet", lød det fra ministeren.

Den nuværende plan 'Mere musik - fra en stærk fødekæde' udløber i år og blev sat i gang i 2015.

Musikhandlingsplanerne har siden 2004 typisk haft fokus på de rytmiske spillesteder, transportstøtte, talentudvikling og musikeksport.
Om den nye plan får et andet indhold, løftede kulturminister Mette Bock ikke sløret for, men beskrev blot overvejelserne bag en ny plan:

"Vi skal tænke os godt om. Der er noget værdifuldt man skal passe på, men omvendt skal man jo ikke bare forsætte som man plejer."

Gode resultater for livemusikken
På høringen fastslog kulturministeren at dansk musik har gennemslagskraft. Hun fremhævede de store publikumstal som de danske spillesteder kan fremvise. Her viser opgørelser at 4 ud af 10 danskere går til livemusikkoncerter og at 97 % af dem er glade og tilfredse med oplevelsen.

Mette Bock tilskriver de gode resultater at spillestedernes økonomi sikres fra flere fronter:

"Udover at vi streamer løs, så elsker vi at opleve den levende musik, og dem der skaber den, tæt på. Måske lykkedes det fordi man på live området har fundet den balancen mellem finansiering fra stat, kommune, fonde og det at sælge nogle billetter. Det er en dynamik jeg har meget stor tiltro til".
 

LÆS OGSÅ: Fremtidsplaner for musik og scenekunst

Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS