Ny pulje til kunst under corona – frist 10/6

One Two Three Swing! af Kunstgruppen Superflex. Foto: Anders Sune Berg

Kunstnere, kunstnergrupper og kunst- og kulturinstitutioner inviteres nu til at udvikle og afholde nytænkende kunstoplevelser inden for rammerne af coronakrisens restriktioner.

Frem til 10 juni kan der søges om støtte til større eller mindre projekter der tilbyder kunstoplevelser i både fysisk eller digitalt format.

Projekterne kan være inden for kunstformer som film, design, musik, scenekunst og i krydsfelterne mellem disse.

’Sammen om kunsten’ hedder det nye initiativ, som også har DR med som partner til at styrke formidlingen, fremgår det af en pressemeddelelse fra Kulturministeriet.

Nye produktioner
Artisternes formand Lena Brostrøm synes initiativet er godt og med rettidig omhu, og opfordrer til et fortsat fokus på nye typer produktioner.

”Det er en lang nedlukning for kulturarbejderne og derfor er vigtigt at skabe rum for nye projekter og nyt indhold og måske i nye formater. Det kræver en indsats på mange fronter for at bevare et rigt kulturliv, både forstærkede hjælpepakker og puljer som denne der stimulerer nye produktioner.”

Fonde og Kulturministeriet finansierer puljen
Puljen finansieres af Statens Kunstfond med 5 mio. kr. mens de øvrige fonde afsætter midler til projekter i tråd med deres individuelle kriterier og støtteområder. Kulturministeren ønsker også at støtte initiativet og vil søge om opbakning i Folketingets Finansudvalg til at lægge 5 mio. kr. i puljen.

 

Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS