Ny rapport synliggør forlag i musikøkonomien

Den gode sang kan kickstarte en hel kædereaktion af værdiskabelse. I musikkens kommercielle økosystem er det ofte musikforlagene der er forbindelsesled til en bredere udnyttelse af sangene.

Netop det arbejde er udførligt beskrevet i en større rapport som forlæggerne har udsendt med titlen ’Musikforlæggerne - bindeleddet mellem sangskrivere, komponister og marked’.

Rapporten sætter tal og beskrivende cases på forlagenes arbejde med sangenes kommercielle potentialer og musikrettigheder. 

I følge advokat i Dansk Artist Forbund, Nathalie Rothe, giver det god mening at fokusere på publishing, som forlagsvirksomheden også kaldes. Hun vurderer at forlagenes rolle i artisternes musikøkonomi er blevet større i løbet af de seneste ti år:

Vi kan se flere sange af danske artister havner i film, tv-serier, spil og reklamer – både herhjemme og i udlandet. I den proces kan musikforlagene spille en vigtig rolle især for artister der selv udgiver deres musik og som gerne ser at sangene bliver udbredt endnu mere end selve udgivelsen.”

Rapporten er udarbejdet af Seismonaut og giver en bred beskrivelse af hvordan musikforlagene indgår som aktør i musikbranchen og deres rolle på det kommercielle marked.

Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS