Nye dagpengeregler: Flere kan forsikre sig

Artister og musiker skal rummes i dagpengesystemet mener artisternes formand, Lena Brostrøm. Foto: Frants Kjellerup
En politisk aftale om dagpengeregler som også kommer til at gælde for udøvende kunstnere, er netop indgået. Aftalen gør det nemmere for artister at være forsikret i en a-kasse, og de nye regler giver plads til flere former for indtægter.

Flere artister og musikere vil have fordel af at være medlem af en a-kasse, lyder vurderingen fra formanden for Dansk Artist Forbund, Lena Brostrøm:

”Jeg glæder mig først og fremmest over at a-kassesystemet bliver mere rummeligt og kan tilbyde forsikring til flere kunstnere. Det er en vigtigt og fundamental sikring i arbejdslivet”

Artisternes realiteter er tænkt ind
De nye regler er en tiltrængt forbedring af systemet. Hos Dansk Artist Forbund har arbejdet med at modernisere dagpengereglerne været højt på dagsordenen.

Da vi begyndte processen var der ikke sikkerhed for at udøvende kunstnere fortsat ville kunne rummes i dagpengesystemet efter en reform. Vi har bragt artisternes realiteter ind i arbejdet, og når jeg ser ned over aftalen glæder jeg mig over de resultater vi har været med til at skabe for at gøre plads til kunstnerne. Men det er heller ikke kommet af sig selv – vi har analyseret og arbejdet på dette længe,” udtaler Lena Brostrøm.

LÆS OGSÅDAFs liste over plus og minus i ny dagpengeaftale

Mange bag budskabet
Dagpengesystemet har gennem flere år været et højt prioriteret politik-område i Dansk Artist Forbund og har også været starten på et stærkt samarbejde med andre faglige organisationer, der også har medlemmer med et sammensat arbejdsliv og flere typer indtægter. 

Aftalen her viser, at det lykkedes at vinde flertal for at dagpengesystemet også skal være for atypisk beskæftigede. Jeg husker tydeligt den dag i 2014 hvor jeg til et møde om de udøvende kunstneres problemer i dagpengesystemet blev opfordret af en politiker til at samle flere organisationer bag problematikken. Det lykkedes og  jeg meget tilfreds med at budskabet nåede helt frem til Christiansborg,” siger formand Lena Brostrøm

Læs mere om aftalen. Det forventes at der til efteråret fremsættes lovslag om reformen og at de nye regler kan træde i kraft 1. juli 2018.

LÆS OGSÅ: Artisterne kæmper for flexible dagpenge 

Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS