Open call: Scenekunstaktører søges til klimaprogram

Rejser og turnéaktivitet er en afgørende del af det professionelle arbejde med scenekunst, men efterhånden som klimakrisen tager til, stiger også behovet for finde nye måder til at reducere klimaaftrykket.

Et nyt projekt samler danske og engelske scenekunstaktører i et interaktivt projekt med et praktisk focus på at formindske branchens klimapåvirkininger.

Projektet handler om at udvikle miljømæssigt ansvarlige tilgange til international turné, samarbejde og co-produktion, og det er ledet af den anerkendte organisation Julie’s Bicycle. 

Scenekunstmiljøer prioriterer bæredygtighed

Bag initiativet står projektstøtteudvalget for Scenekunst der netop har indgået i et længerevarende samarbejde med Arts Council England om online programmet. Udvalgsleder for Projektstøtteudvalget for scenekunst, Lars Seeberg, siger: 

”I scenekunstmiljøet ser vi for tiden en stor drivkraft og lyst til at prøve nye ting af og gå nye veje med hensyn til at reducere scenekunstarbejdets klimapåvirkninger. Derfor er vi utrolig spændte og stolte over samarbejdet med Arts Council England, der i mange år, sammen med Julie´s Bicycle, har været frontløbere for at sætte bæredygtighed højt på dagsordenen i kulturlivet. Vi glæder os meget til at følge med i, hvad programmet bærer med sig af innovative idéer og bæredygtige metoder til at dele scenekunsten internationalt.” 

Efterfølgende er det muligt at søge om tilskud til bæredygtige samarbejdsprojekter, som både kan omfatte kunstnerisk indhold, forskning eller udforskning af nye metoder og modeller.

Open Call - frist 29/11

Projektet er skabt i samarbejde med Arts Council England, Julie´s Bicycle og Udviklingsplatformen for Scenekunst.  

Frist for ansøgning er den 29. november 2021 - Læs mere og ansøg

Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS