Opholdskrav vil ramme arbejdsløshedsforsikrede artister

Regeringen og DF vil i forbindelse med en ny skatteaftale indføre et opholdskrav for at kunne modtage dagpenge. Hvis forslaget vedtages kommer det både til at ramme danskere der arbejder eller opholder sig uden for EU/EØS, men også herboende udlændinge, der har meldt sig ind i en a-kasse.

Det skal være sværere for udlændinge eller danskere der har opholdt sig i længere tid i udlandet at få ret til dagpenge i Danmark. Det indgår i en skatteaftale, som regeringen og DF indgik i starten af februar. 

Ny begrænsning i retten til dagpenge
Konkret foreslås det, at medlemmer af en a-kasse skal have opholdt sig i Danmark eller et andet EU/EØS land i sammenlagt 7 år indenfor de seneste 8 år, for at få ret til dagpenge. Undtaget er dog personer, der er udstationeret af en dansk arbejdsgiver eller som uddanner sig i udlandet. Med indførelsen af opholdskravet forventer regeringen årligt at spare 200 millioner, hvis og når forslaget bliver fuldt indfaset. 

Artisternes a-kasse og forbund er meget kritisk
En lang række faglige organisationer samt Danske A-kasser, der er a-kassernes brancheorganisation, har siden aftalen blev offentliggjort været meget kritiske over denne del af skatteaftalen, idet opholdskravet udgår en hindring for borgere, der ønsker at arbejde i udlandet. 

Dansk Artist Forbund og Artisternes a-kasse er også yderst kritiske overfor det nye opholdskrav, som både vil ramme medlemmer af a-kassen der ofte arbejder i udlandet, og udenlandske medlemmer, der har bosat sig i Danmark og har tegnet en arbejdsløshedsforsikring, som alle andre borgere. 

Se hele regeringens skatteaftale her

 

Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS