Performer vinder skattesag

Gudrun Holck. Foto: Valdis Jansons

Efter mange års uenighed med SKAT fik sanger og performer Gudrun Holck anerkendt sin virksomhed og ret til underskudsfradrag af Landsskatteretten. 

Aflysning pga krig
Alt tegnede lyst og godt, da Gudrun Holck, musiker, komponist og performer tilbage i 2010 forberedte flere koncertprojekter i Syrien og Mali. Men da der pludselig udbrød borgerkrig i Syrien, måtte koncerterne aflyses med kort varsel. Det samme skete efterfølgende for projekterne i Mali, hvor der opstod uroligheder. 

Skat afviste fradrag
De bratte aflysninger betød et større underskud i Gudruns virksomhed. Men til hendes store overraskelse ville SKAT hverken anerkende hendes kunstneriske firma som virksomhed eller retten til at trække underskuddet fra i skat. Selvom økonomien rettede sig igen og virksomheden siden 2015 har givet større overskud end budgetteret, fastholdt SKAT afvisningen.

Lagde sag an mod SKAT
Da hverken de mange indsendte bilag, opgørelser og dokumentation ændrede på afgørelsen, så Gudrun ingen anden udvej end, i samråd med advokat Gitte Skouby, at lægge sag an mod SKAT. 


LÆS OGSÅ
:
En længere artikel i fagbladet Artisten februar 2020 om sagen 


Rigtigt skatteregnskab
Efter 6 år og en klage til SKAT samt en anke til Landsskatteretten fik Gudrun endelig medhold i slutningen af 2019. Hun har nu rettens ord for, at det oprindelige skatteregnskab var helt korrekt.

Landsskatteretten gav Gudrun Holck medhold i

  • Hendes virksomhed skal ses om erhverv af SKAT
  • Der var ekstraordinære omstændigheder i 2010-12
  • Omstændighederne betyder, at virksomhedens underskud fra 2010–12 kan fratrækkes i anden personlig indkomst 
     

LÆS OGSÅ: Skatteadvokat Gitte Skoubys gennemgang af sagen og forløbet

Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS