Regeringen udvikler coronapas med erhvervs- og kulturliv

Regeringen er gået i gang med at udvikle et digitalt coronapas, som hurtigt og nemt kan udrulles, når den sundhedsfaglige vurdering tillader det. Målet er, at coronapasset skal bidrage til en gradvis og forsvarlig genåbning i Danmark. 

Kulturminister Joy Mogensen udtaler:

”Løsningen bliver udviklet sammen med centrale repræsentanter fra kultur- og erhvervslivet for at sikre, at coronapasset rammer de konkrete behov hos virksomhederne og kulturlivet. På den måde kan vi designe et pas, der passer så godt som overhovedet muligt til erhvervslivets og kulturlivets vilkår.

Hjælp til genåbning af kulturen
Et digitalt coronpas, der kan dokumetere, at man enten har antistoffer, er blevet vaccineret eller testet negativ for coronavirus, kan vise sig som et vigtigt redskab for en forsvarlig genåbningen af kulturlivet.

Det vides endnu ikke, hvordan et digitalt coronapas vil komme til at fungere, men en appløsning i stil med det digitale kørekort kan være en løsning. Ønsket er at kunne lukke publikum nemt og sikkert ind til koncerter og forestillinger.

Formand for Dansk Artist Forbund, Sara Indrio er lettet over, at der endelig er kommet skub i udviklingen af coronapasset:

”Coronapasset er efter al sandsynlighed et af nøgleredskaberne for genåbningen. Det er helt afgørende for arrangørerne, at vi finder løsninger for at åbne de kulturevents, som borgerne glæder sig til, og som er en vigtig del af artisternes levebrød. Helst inden sommerens arrangementer starter.”

Læs mere på finansministeriets site

Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS