Sommer kulturpakke på 30 mio

Inden Folketinget gik på sommerferie blev der i den vedtagne 'sommerpakken' også afsat kr. 30 mio til kunstneriske aktiviteter.

Formålet er at give danskerne nogle kulturelle sommeroplevelser, bruge kulturen til at sætte skub i andre dele af økonomien og give kunstnere noget at leve af, nu hvor mange af sommerens planlagte arrangementer er aflyst, lyder det fra de radikales kulturordfører, Zenia Stampe.

"Vi har været dybt engageret i beskrivelse af kriterier, og jeg tror simpelthen, det er lykkedes at lave danmarkshistoriens bredeste og mest ubureaukratisk kunststøttemodel. Det er jeg meget begejstret over. Så nu handler det bare om at få alle gode folk til at søge puljen og forvandle hele det danske sommerland til en summende og vibrerende sommerhøjskole med kunsten i centrum. Og ja, som overskriften røber: Alle der søger, og som lever op til kriterierne, får støtte."

Fakta om puljen

Det er Slots- og Kulturstyrelsen, der administrerer puljen, der kan søges fra den 2. juli 2020. Der bliver to runder for ansøgninger, hvor der er ansøgningsfrist for første runde den 15. juli, mens der for anden runde er ansøgningsfrist den 1. august 2020.

  • Der kan maksimum søges om 50.000 kroner per ansøger.
  • Der stilles krav om, at minimum 60 procent af den støtte, der modtages fra puljen, skal anvendes til honorar af kunstneren. 
  • Det er en forudsætning, at arrangementer kan afholdes inden for rammer af restriktionerne for at forhindre spredningen af COVID

Læs mere om puljen Særlig pulje skal sikre sommeraktiviteter i danmark 

Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS