Spil Dansk får kvinder helt frem i spotlightet

Spil Dansk Ugen sætter igen ekstra fokus på kvinder i dansk musik med projektet ”Kvindelige forbilleder”. Dansk Artist Forbund står bag og er også stærkt repræsenteret i årets Spil Dansk-fejring med otte arrangementer.

Kvindelige danske artister har generelt svært ved at gøre sig kommercielt gældende i pop og rock, og det vil Dansk Artist Forbund gerne være med til at rette fokus mod. Forbundet sender derfor flere kvindelige artister ud i landet i løbet af Spil Dansk Ugen, så de indirekte kan være med til at sætte spotlight på emnet. Koncerterne foregår på gymnasier og i et kulturhus.

Publikum får mulighed for at lytte til og blive inspireret af den kvindelige artist. Det foregår ved intime solokoncerter, hvor de medvirkende giver en meget personlig vinkel på deres udtryk og fortæller, hvordan de arbejder som professionel musiker og sangskriver.

Show og business
DAF præsenterer også ”Artist In Business”, som er en koncertrække på arbejdspladser. Virksomheds-koncerterne kan f.eks. kombineres med  oplivende fællessang, så alle på stedet bliver rystet sammen og får en god start eller afslutning på dagen.

Lena Brostrøm Dideriksen fra Dansk Artist Forbund fortæller: 

Spil Dansk Ugen er en rigtig god mulighed for at afprøve nyskabende, sjove og måske lidt skæve projekter. Med ”Kvindelige forbilleder” har vi før haft stort held med at bringe artister sammen med publikum overalt i landet. Og hvem ved – måske sidder der et ulmende talent på et gymnasium og lytter med. Og vedkommende lader sig måske inspirere til at gå i fodsporet på danske succeser som Mø, Fallulah, Iris Gold – eller kigge i retning af SheCanPlay, som er et community hvor unge kvinder udvikler deres musikalske talent,” siger DAF-formand Lena Brostrøm Dideriksen.

Hun glæder sig over, at Spil Dansk Ugen generelt er med til at udbrede kendskabet til en lang række danske musiknavne på både velkendte og overraskende venues.

Program for ”Kvindelige Forbilleder”:
She Trio: Midtsjællands Gymnasium, Haslev, Skolegade 31, Haslev, fredag 1. november kl. 15.30.
Soluna Samey: KulturCosmos, Søndergade 13, Viby, tirsdag 29. oktober.
Nana Jacobi: Skanderborg Gymnasium, Højvangens Torv 6, Skanderborg, torsdag 31. oktober kl. 9.30.

Program for ”Artist Lounge”:
Jacob Haugaard: Musikforeningen Jans Stue, Vesterled 31, Viborg, fredag 8. november kl. 20.

Program for ”Artist in Business”:
Bastion: Erhvervsparken TEP A/S, Østerbro 4, Tommerup, fredag 1. november kl. 14.
Bo Bech & Kim Heibon: Ardagh Glass Holmegaard A/S, Glasværksvej 52, Holmegaard, onsdag 30. oktober kl. 13.40.
Esben Kronborg: Kvadrat A/S, Lundbergsvej 10, Ebeltoft, fredag 1. november kl. 15.30.
Hedeboe: Smørum Golfklub, Skebjergvej 46, Smørum, torsdag 31. oktober kl. 16.

Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS