Spillesteder i opråb til kulturministeren

Der er skrappe krav på vej til venues der vil åbne for større publikum. Så skrappe at spillestedernes forretning er truet, lyder det fra branche-organisationen Dansk Live.

Med de restriktioner og pladskrav som Kulturministeriet lægger op til i gen-åbningens fase 4, får spillestederne kun plads til 10 - 20 % af deres normale belægning, i følge Politiken

Konsekvensen kan blive at mange venues må dreje nøgle om. Derfor går spillestederne samlet ud med et opråb til kulturministeren.

Retningslinjerne kommer til at slå spillestederne ihjel, for de umuliggør, at det kan hænge økonomisk sammen. De fleste spillesteder har allerede opbrugt deres egenkapital i løbet af de fire måneder, de indtil nu har været lukket på grund af corona. Så pengene er brugt op«, siger Esben Marcher, der er sekretariatschef i spillestedernes brancheorganisation, Dansk Live.

Spillestederne opfordrer kulturminister Joy Mogensen (S) og regeringen til at komme med en klar og langtidsholdbar melding om spillestedernes fremtid.

Udkast til retningslinjer for spillesteder i fase 4 inderholder krav om:

  • maksimalt være 500 mennesker
  • 1 person per 4 kvadratmeter gulvareal til indendørs arrangementer. 
  • Ingen selskaber eller grupper på mere end 50 personer
  • afmærkede felter og til grupperne - inkl. afstand
  • styring af publikum så køer undgås
Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS