Tal Trygt - nyt tilbud til studerende på kunstneriske uddannelser

Nu kan studerende hurtigt få hjælp, hvis de oplever krænkelser.

Den nye ordning Tal Trygt giver studerende på de kunstneriske uddannelsesinstitutioner mulighed for professionel og uvildig rådgivning.

Kulturministeriet har i samarbejde med Studenterrådgivningen etableret Tal Trygt for at give studerende fra de kunstneriske uddannelsesinstitutioner mulighed for at henvende sig trygt og anonymt, hvis de oplever krænkende adfærd og har behov for at tale om det.

Tilbud om samtale indenfor 48 timer
Ordningen indebærer, at de inden for 48 timer vil blive tilbudt en samtale med en uvildig og professionel rådgiver, som kan støtte den studerende og hjælpe dem med at få en tryg tilbagevenden til studiet. 

Professionel vejledning og støtte
Ordningen Tal Trygt skal sikre, at alle studerende fra de kunstneriske uddannelsesinstitutioner kan få hurtig og tryg adgang til professionel vejledning og støtte, hvis de oplever krænkende adfærd og har behov for at tale om det. Når den studerende henvender sig pr. e-mail eller telefon og oplyser, at vedkommende føler sig udsat for krænkende adfærd, får den studerende adgang til en af Studenterrådgivningens rådgivere uden om den almindelige venteliste.

Samtalerne er underlagt tavshedspligt
Fra henvendelsestidspunktet tilbydes den studerende en telefonsamtale med en rådgiver inden for to hverdage. Hvis der er behov for yderligere samtaler med Studenterrådgivningen, vil den studerende tilbydes et forløb, der kan sikre en tryg tilbagevenden til studiet. I tilfælde, hvor der er tale om alvorlige, traumatiserende krænkelser med behov for specialiseret behandling, hjælper Studenterrådgivningens rådgiver med at få kontakt til relevant behandling. Studenterrådgivningens rådgivere er underlagt tavshedspligt.

Gælder studerende på kunstneriske uddannelser
Den nye ordning Tal Trygt dækker studerende på Kulturministeriets videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner:
Den Danske Filmskole, Den Danske Scenekunstskole, Det Jyske Musikkonservatorium, Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler, Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, Rytmisk Musikkonservatorium, Syddansk Musikkonservatorium, Forfatterskolen og Det Jyske Kunstakademii.   

Læs mere og ordningen Tal Trygt på Kulturministeriet hjemmeside

Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS