Taskforce om cirkus-sikkerhed på vej

Der skal skrues op for sikkerheden i cirkus, og branchen skal arbejde sammen på tværs. Sådan lyder konklusionerne i cirkusbranchen oven på en tragisk fald-ulykke i Cirkus Arena tidligere på året.

Dansk Artist Forbund har taget initiativ til et bredere samarbejde om sikkerheden i cirkus, og i første omgang er målet at indsamle viden om sikkerhedsudfordringerne og få knyttet faglige eksperter sammen.

”Vi starter arbejdet med at få styr på fakta: Hvor kan der være fare på færde, og hvordan kan de vidende folk der findes både herhjemme og i udlandet, kobles sammen i et arbejdende netværk,” siger formand Lena Brostrøm.

Cirkusdirektørerne bakker op
Der er bred interesse i cirkusbranchen for at gå sammen om en tarsk force, der kan styrke sikkerheden i cirkus. Både cirkusdirektørernes formand Martin Arli og turnéchef i Cirkus Arena, Klaus Jochumsen, er positive over for et fælles tiltag. Det glæder artisternes formand, der forventer, at arbejdsgruppen kan samles i nærmeste fremtid.

Jeg ser frem til, at vi kan løfte sikkerheden i flok. For et sikkert cirkus er helt afgørende for artisterne og cirkuskunsten som helhed,” siger formand Lena Brostrøm.

Lena Brostrøm medvirkede tidligere på måneden i nyhedsprogrammet P1 Morgen omkring artisters sikkerhed i cirkus - programmet kan høres her

LÆS OGSÅ: Bedre sikkerhed i cirkus i fremtiden

Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS