Teatre og spillesteder kan åbne 6. maj

En genåbning af samfundet i flere faser er gået i gang og fra 6. maj kan spillesteder og teatre åbne igen.

Gæster og publikum kan tage plads i indendørs kulturfaciliteter, dog kræves der fremvisning af et coronapas. Der foreligger endnu ikke noget om krav til afstand og publikumsantal. Kulturministeriet oplyser, at det er uvist hvornår de gældende vilkår kan offentliggøres. 

Muligheden for store festivaler er uafklaret
Hvornår større arrangementer kan afholdes er heller ikke afklaret. En ekspertgruppe skal vurdere, hvordan store forsamlinger kan afholdes på en sundhedsmæssig forsvarlig måde, og afklaringen forventes i midten af april. 

Vi og resten af regeringen arbejder videre med at få besvaret de spørgsmål, der stadig er, blandt andet om mulighederne for at holde festivaler og andre større arrangementer,” udtaler kulturminister Joy Mogensen.

Se også Kulturministeriet retningslinjer for genaabning

Den 21. maj åbnes der op for endnu mere kulturliv - hvis altså smitteudviklingen til den tid tillader det. Der åbnes for indendørsfaciliteter i bl.a. forlystelsesparker, zoo og legelande. 

I slutningen af maj forventes Danmark i vidt omfang at være normaliseret. Det kræver dog at vaccinering bliver gennemført som forventet.

LÆS OGSÅ: Regeringen udvikler coronapas med erhvervs- og kulturliv

Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS