Velkommen til kulturens nye minister

Fotograf: Jens Honore

Dansk Artist Forbund byder Ane Halsboe-Jørgensen velkommen som ny kulturminister, efter at Joy Mogensen meldte sin afgang midt i august måned.

"Coronakrisen har sat værdien og betydningen af kultur ministerens arbejde på spidsen og ministeriet er blevet styrket med flere ansatte. Det er en ambitiøs og meget mangfoldig kulturverden, der fortsat er voldsomt ramt af coronakrisen. Vi glæder os til at drøfte med den ny minister hvordan vi genopretter og styrker kunst- og kultursektoren til glæde og gavn for publikum og skaber et mere bæredygtigt arbejdsmarked for de, der leverer indholdet,” lyder det fra artisternes forperson Sara Indrio.

A​​​ne Halboe-Jørgensen har forladt opgaven som uddannelses- og forskningsminister til fordel for kulturområdet og Sara Indrio lægger vægt på, at den nye kulturminister har indgående kendskab til uddannelsesområdet.

”Dansk Artist Forbund har arbejdet målrettet på at skabe fokus på netop viden og uddannelse - det bliver spændende, at samarbejde med en minister, der tidligere har haft det som ressort”. 

Tak til Joy Mogensen
Den afgående kulturminister Joy Mogensen har været udsat for kritik under coronakrisen, hvor kulturlivet var det første der blev lukket ned, men senere har hun taget vigtige politiske emner op, mener Sara Indrio.  

”Joy Mogensen skubbede kulturlivet fra sig i starten af coronakrisen, og talte desværre kulturen ned, men sidenhen har hun taget et nødvendigt skridt fremad mod en samlet indsat for at styrke dansk indholdsproduktion og udbud. Joy har taget fat om det kunstneriske arbejdsmarked, kædeansvar og techgiganter, og det bliver vigtige områder for Ane Halsboe-Jørgensen at arbejde videre med. Dertil kommer at Joy Mogensen har åbnet ministeriet mere op for dialog med kulturlivet, og det er der kommet gode resultater ud af. Det vil jeg gerne takke Joy Mogensen for”

Læs mere om den ny kulturminister

Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS