Viden om elektronisk musik styrker hele miljøet

Dansk elektronisk musik er i en rivende udvikling med en stærk scene og talentmasse af både nye og etablerede artister. Men genren har brug for mere synlighed og fælles platforme. Det viser den endelige rapport ”Undersøgelse af elektronisk musik i Danmark 2017”.

Samlet genre kræver strategi
Det elektroniske musikmiljø er blevet løftet af en stærk gør-det-selv-kultur, men fremadrettet er der behov for fælles videndeling og rådgivning. Skal genren blive mere professionel og samlet, er der brug for en længerevarende strategi og indsats, fremgår af det undersøgelsen.

Bedre forhold og samling af musikaktørerne
Den største udfordring for det elektroniske musikmiljø er mangel på synlighed i den danske offentlighed; i fonde, medier, spillesteder, festivaler osv. Løsninger kunne være bedre formidling, lettere adgang til fondsstøtte og bedre forhold for den elektroniske musiks aktører. Også fælles platforme for elektronisk musik i Danmark kan give synlighed og være med til at løse en anden stor udfordring, nemlig at miljøet er fragmenteret og opdelt i mindre grupper. 

 

Se hele rapportenUndersøgelsen af elektronisk musik Danmark 2017 

Dansk elektronisk musik dækker over i alt 166 forskellige subgenrer. De fem mest spillede subgenrer er (i rækkefølge):

  • elektronisk musik
  • house
  • techno
  • ambient 
  • electronica

Om undersøgelsen
Undersøgelsens tal og fakta skal gøre det nemmere at synliggøre og støtte den elektroniske musik i Danmark. I alt deltog 1.653 respondenter i den landsdækkende spørgeskemaundersøgelse. Undersøgelsen blev startet op i 2015 og er initieret af Foreningen Strøm og Fonden Roskilde Festival og er bl.a støttet af en række musikorganistationer, herunder Dansk Artist Forbund.

LÆS OGSÅ: 'Man kan spille vildlere ting på Roskilde end på en klub'

Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS