Jongløren Samuel Gustavsson får Truxa’s mindelegat

Den unikke jonglør og performer Samuel Gustavsson er blevet tildelt Truxa’s mindelegat for sit nyskabende arbejde med artisthåndværket.

Samuel Gustavsson fortæller fascinerende historier med sin krops-ekvilibristiske tilgang, udfoldet i optrin, hvor han behersker scenerummet med en særlig ro og sans for scenografi og rekvisitter. Med enkle greb og lidt trylleri, nyfortolker han jonglørens beherskelse og timing.

Han bevæger sig gennem fortællingen, som var det en gennemkoreograferet bevægelse, og tryllebinder sit publikum med sammensmeltningen af jonglørkunst og visuel digtning.

Hvert år tildeles en bemærkelsesværdig artist fra Danmark og Sverige et legat til minde om Truxa. Med æren følger et legat på 10.000 kr.
Om Truxa
Tryllekunstneren og illusionisten Truxa optrådte første gang i 1939 og blev især kendt for sit tankelæsernummer, men også bilkørsler med bind for øjnene og forudsigelser af avisoverskrifter vakte opsigt. Han optrådte på varietéer i hele Norden, fik damer til at svæve frit i luften, og var i en menneskealder Danmarks store, internationale tryllekunstner med flere end 100 tv-shows.
Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS